Companii

Hotel de trei stele, in zona Lipscani

05.03.2003, 00:00 81

Compania de constructii Axa Construct transforma fostul magazin Catalin din centrul Bucurestilor (zona Lipscani) intr-un hotel de 22 de camere, care va necesita o investitie de un milion de dolari.
"Hotelul, care va fi gata in decembrie anul acesta, apartine unei persoane fizice careia i s-a restituit cladirea respectiva", a spus Dumitru Simion, patronul Axa Construct. Simion, care detine deja un hotel (Green Forum, tot un hotel mic, de trei stele, in zona de nord a Capitalei) negociaza in acest moment cu proprietarul hotelului o asociere.
"Vom vedea daca vom primi actiuni in contul prestatiei sau vom intra si noi cu capital. Ceea ce este sigur este ca vrem sa intram in afacere. Deja avem experienta, iar doua hoteluri se pot administra mai usor decat unul singur", a spus Simion.  Hotelul, al carui nume nu a fost inca stabilit, va avea ca tinta oamenii de afaceri aflati in tranzit, pentru care, afirma Simion, exista foarte putine facilitati de cazare in zona.
In ultima perioada, in Bucuresti s-au construit mai multe hoteluri, dar de dimensiuni mici, precum Class, Duke sau Green Forum. Compania Promotional Interservice a inaugurat in primavara anului trecut un hotel de patru stele, Class Hotel, cu 63 de camere, reprezentand o investitie de peste 4,5 milioane de dolari.
Situatia s-ar putea schimba in acest an, avand in vedere ca mai multe grupuri cu o puternica activitate in domeniul hotelier, precum Ana Hotels (condus de omul de afaceri George Copos) sau lantul Continental, au anuntat ca vor sa deschida noi hoteluri de trei stele in Capitala, care vor avea probabil dimensiuni mai mari.
Axa Construct  a avut o cifra de afaceri de doua milioane de dolari anul trecut, in crestere cu 35% fata de anul anterior si asteapta afaceri de trei milioane de dolari pentru anul acesta. Compania mai este implicata si in constructia altor hoteluri: unul la Vama Bors, al Fondului Romano-American de Investitii, si altul, inca in proiect, al agentiei de turism Marshal (care va fi construit in Piata Victoriei, in Bucuresti).
Axa Construct face parte de fapt dintr-un grup de firme care in care mai intra o societate de confectii metalice, una de productie de mobilier, un service auto, o firma de inchirieri de spatii imobiliare si o companie de asigurari (Euroasig). Tot grupul de firme a avut anul trecut afaceri de peste cinci milioane de dolari.
sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO