Companii

Hotelul Ardealul din Arad a fost scos la vânzare cu 15 milioane de euro

09.08.2010, 23:44 93

Hotelul de două stele Ardealul din Arad a fost scos la vânzarepentru suma de 15 milioane de euro, a spus Joiţa Pap, proprietaraunităţii. "Ne-am hotărât să vindem pentru că vrem să investim înalt domeniu. Preţul pe care îl cerem este 15 milioane de euro,negociabil", a spus Joiţa Pap. Hotelul are o capacitate de 180 delocuri şi dispune şi de o sală de conferinţe. Numit iniţial "GrandHotel Crucea Albă", Ardealul a fost deschis în anul 1841, estedeclarat monument istoric şi a fost construit de către arhitectulFranz Mahler pe locul unui han din secolul al XVIII-lea.
De-a lungul timpului, hotelul a găzduit personalităţi marcante alevremii, printre care George Coşbuc, I.L.Caragiale, Octavian Goga,George Enescu, Jules Massenet, François Copée, Ady Endre şi AranyJanos. În 1846, în sala de festivităţi a hotelului a concertatFranz Liszt. Hotelul a fost restaurat în anul 1974.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO