Companii

Hoteluri scoase la vânzare de şase ani încă aşteaptă cumpărători. Şi băncile încearcă să scape de unităţile executate silit

Hoteluri scoase la vânzare de şase ani încă...

Autor: Mirabela Tiron

04.02.2014, 00:08 562
Mai multe hoteluri din Bucureşti scoase la vânzare în perioada 2008-2011 nu şi-au găsit nici până acum cumpărători, deşi unii proprietari au mai tăiat din preţ într-o piaţă „amorţită“ şi lipsită de interes din partea unor noi investitori.
 
Hotelul de patru stele NH din Piaţa Unirii din Capitală, con­tro­lat de acţionari spa­nioli, scos la vânzare prin 2008 pentru 18 mi­lioane de euro şi ulterior pentru 14 mil. euro în 2010 se vinde acum la un preţ negociabil de 8,5 mi­lioa­­ne de euro, după cum arată informaţiile de pe un site imobiliar.
 
„Nu sunt cumpărători în piaţă. Hotelurile nu mai au rezultatele - grad de ocupare şi tarif- din 2008. Investiţia într-un hotel de patru stele nu se recuperează mai devreme de zece ani“, spune Lucian Marinescu, con­sultant la compania Trend Hospitality. Dacă în 2008 gradul mediu de ocupare depăşea 60% în hotelurile din Capitală, acum se ridică la puţin peste 50%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO