Companii

Hypermarketuri pe banda rulanta in aceasta toamna

16.09.2003, 00:00 60



Carrefour va deschide saptamana viitoare al doilea sau hypermarket din bucuresti, in zona Orhideea. La o saptamana distanta un alt grup francez va deschide primul sau hypermarket din Bucuresti in zona Colentina. Investitiile totale in cele doua hypermarketuri vor depasi 75 de milioane de euro.



Centrul comercial Orhideea, care se va deschide saptamana viitoare cuprinde al doilea hypermarket al grupului francez Carrefour in Romania. Potrivit oficialilor, investitia va fi de aproximativ 25 de milioane de euro.



Investitia in noul centru comercial apartine grupului francez de constructii Vinci Construction Grands Projets prin filiala sa in Romania - Soconac - care a identificat locatia, a facut studiile de fezabilitate si s-a ocupat de constructie, arrefour fiind principalul partener in acest proiect.



Suprafata totala a centrului comercial este de 30.000 de metri patrati, din care 17.000 de metri patrati reprezinta hypermarketul Carrefour, cu 9.000 de metri patrati suprafata de vanzare si 1.400 de locuri de parcare. Restul de circa 8.000 de metri patrati vor fi ocupati de aproximativ 60 de magazine - echipamente casnice, moda, textile, servicii, restaurante, intreaga suprafata fiind deja angajata in contracte de inchiriere.



Hypermarketul Orhideea este al doilea proiect al Carrefour in Romania dupa cel inaugurat in iunie 2001 in comuna Chiajna, in urma unei investitii totale care depaseste 50 milioane de dolari. anul trecut cifra de afaceri a hypermarketului a depasit 100 de milioane de euro, in prima jumatate a acestui an aceasta crescand cu 10%.



Compania franceza a inceput deja, in luna aprilie a acestui an, si lucrarile la cel de-al treilea centru comercial, care va fi amplasat in cartierul bucurestean Colentina, printr-o investitie de aproximativ 35 de milioane de euro.



Pe termen lung, Carrefour si-a propus sa deschida in Romania 24-25 de centre.



Primul hypermarket Cora va fi amplasat in zona Granitul Pantelimon si va implica investitii de 50 de milioane de euro. In primul an de activitate hypermarketul va genera vanzari de peste 100 de milioane de euro.



Cora va deschide al doilea sau hypermarket din Romania, in toamna anului viitor, in zona Lujerului, investitia fiind estimata la 50 milioane de euro.



Potrivit oficialilor companiei pana in anul 2010, grupul francez intentioneaza sa deschida in Romania 14 hypermarketuri Cora, in orase cu peste 300.000 de locuitori.



Pentru inceput vor fi deschise in Bucuresti 3 sau 4 magazine, iar ulterior compania va incepe dezvoltarea in provincie.



Cora Miorita, caci aceasta este denumire celui de-al doile hypermarket Cora, va fi amplasat "strategic", intre doua hipermarketuri Carrefour - cel de la Chiajna, adica iesirea din Bucuresti spre Pitesti si cel din Orhideea.



Cora face parte din grupul Louis Delhaize, o afacere de familie care a inceput in urma cu peste 100 de ani. In prezent CORA detine 59 de hypermarketuri in Franta si alte 27 in restul lumii, in tari ca Belgia, Ungaria, Insula Reunion, Insulele Antile, Vietnam, Mayotte si Madagascar. Cifra de afaceri anuala a Cora este de aproximativ 4,8 miliarde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO