Companii

Impact incepe lucrarile la cartierul Dealul Lomb din Cluj

12.02.2008, 20:07 28

Dezvoltatorul imobiliar Impact, afacere dezvoltata de Dan Ioan Popp, a anuntat ca va demara in urmatoarele trei luni lucrarile de infrastructura la proiectul Dealul Lomb, estimat la aproximativ 400 de milioane de euro.
Inceperea constructiilor la Cartierul Dealul Lomb este asteptata pentru acest an, compania urmand sa realizeze in zona aproximariv 3.200 de case si 2.500 de apartamente.
Impact a castigat anul trecut licitatia pentru realizarea unui cartier de locuinte in zona Dealul Lomb, la acest proiect Primaria urmand sa contribuie prin asociere cu 204 hectare de teren, in timp ce Impact va investi in realizarea locuintelor si a infrastructurii necesare. Municipalitatea va primi 33% din suprafata construibila, teren viabilizat, precum si 75 de locuinte care vor fi atribuite cazurilor sociale.
Dupa acelasi model, Consiliul Local Cluj a incheiat o colaborare cu firma Polus Real Estate, membra a dezvoltatorului imobiliar Trigranit, care va construi proiectul Cartierul Tineretului. Compania Impact a fost si in cursa pentru acest proiect, atribuit in final companiei Polus Real Estate.
Ansamblul rezidential Cartierul Tineretului, care va avea o valoare de circa 230 mil. euro, va fi dezvoltat de Consiliul Local Cluj si de compania Polus Real Estate.
Proiectul va fi construit in partea de nord a orasului pe un teren aflat in proprietatea Primariei Cluj-Napoca. Complexul se va intinde pe o suprafata de 203 hectare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO