Companii

În ce coşuri îşi mai pun banii antreprenorii din turism? Proprietarii unora dintre cele mai mari agenţii de turism din ţară investesc şi în aviaţie, imobiliare sau retail

Autor: Miruna Diaconu

22.04.2024, 16:30 95

Cristian Pandel, proprietarul agenţiei de turism Christian Tour, a investit în aviaţie, retail şi transporturi, în timp ce Alin Burcea, proprietarul Paralela 45, a ales imobiliarele şi retailul. Alţi antreprenori au ales să îşi plaseze banii în hotelărie.

Sectorul agenţiilor de turism este una din pieţele dominate de antreprenorii locali, unde cele mai mari businessuri sunt începute şi dezvoltate de oamenii de afaceri români. După ce au pornit la drum în antreprenoriat alegând turismul ca principală activitate, din banii obţinuţi din turism au ales să investească şi în alte sectoare precum imobiliare, retail sau aviaţie.

Una dintre cele mai mari agenţii de turism din România este Christian Tour, administrată de Cristian Pandel. Antre­prenorul a investit în mai multe domenii în ultimii ani precum retail, aviaţie şi transport.

În 2020, antreprenorul a investit în Animawings, o companie aeriană menită să ofere transportul aerian pentru vacanţele din portofoliul Christian Tour. Animawings opera iniţial curse charter pentru pentru diverşi turoperatori din România, dar ulterior au fost introduse şi primele curse de linie. Antreprenorul îşi doreşte acum să dezvolte compania către segmentul curselor de linie şi să îşi crească flota cu încă 12 avioane, ajungând astfel la 14 avioane, care vor opera atât pe curse interne, cât şi pe cele externe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO