Companii

Indundatiile lovesc in profitul Mecanica Ceahlau

16.11.2005, 18:56 16

Producatorul de masini si utilaje agricole Mecanica Ceahlau a inregistrat in trimestrul III o cifra de afaceri de 4,9 milioane de lei (1,4 milioane de euro), in scadere cu 41,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand vanzarile nete realizate de companie au atins un nivel de 8,4 milioane de lei (2,1 milioane de euro).

Principale motive care au condus la scaderea vanzarilor de masini si echipamente agricole au fost, conform raportului publicat de companie, modificarea de abordare a guvernului in privinta agriculturii, perioada dificila prin care trece piata produselor agricole, preturile scazand accentuat la majoritatea produselor vegetale, si inundatiile. In aceste conditii, conducerea companiei a implementat un program de restructurare in urma caruia, in trimestrul III, au fost disponibilizati un numar de 176 de salariati.

In trimestrul III Mecanca a inregistrat pierderi in valoare de peste 540.000 de lei (153.000 de euro), unul din factorii principali care au determinat obtinerea unui rezultate negativ fiind cheltuielile generate de disponibilizarile de personal.

In primele noua luni Mecania Ceahlau a obtinut un profit net de peste 2,74 milioane de lei (757.000 de lei), mai mic cu 35,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cifra de afaceri realizata de companie in primele trei trimestre se ridica la peste 21,4 milioane de lei (6 milioane de euro), in scadere cu 36,5% fata de perioada similara din 2004, cand vanzarile nete au avut o valoare totala de 33,7 milioane de lei (8,27 milioane de euro).

Mecanica Ceahlau este listata la Categoria a II-a a Bursei Electronice Rasdaq, ultimul pret de tranzactionare fiind de 5,25 lei/actiune. La acest nivel capitalizarea bursiera a companiei este de 18,7 milioane de lei (5,14 milioane de euro). Mecanica urmeaza sa se listeze pe BVB; transfer ce se va discuta in urmatoarea sedinta a Comisiei de inscriere la cota a Bursei de Valori Bucuresti. Compania este controlata de SIF Moldova, care detine 55,2% din actiunile producatorului de masini agricole. stelian.vezentan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO