Industrie

Activitatea din industrie a înregistrat o scădere de 0,1% în octombrie

Activitatea din industrie a înregistrat o scădere de...

Autor: Cristina Bellu

14.12.2016, 10:20 43
Producţia industrială din octombrie a scăzut cu 0,1% ca serie brută comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi a crescut cu 0,8% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.
 
Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, scăderea înregistrată de producţia industrială (serie brută) s-a datorat scăderii industriei extractive (-10,0%) şi a producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,0%), în timp ce în sectorul industriei prelucrătoare au fost înregistrate  creşteri de 0,5%.
 
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 0,8%. Industria prelucrătoare a crescut cu 5,7%, în timp ce industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 10,0%, respectiv cu 4,5%.
 
În luna octombrie, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,2%, respectiv cu 0,7%.
 
Principalele scăderi ale producţiei industriale (serie brută) au fost cauzate de scăderea industriei prelucrătoare (-3,1%), în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au crescut  cu 8,5%, respectiv 1,2%.
 
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 0,7% faţă de luna precedentă, ca efect al scăderilor înregistrate de industria extractivă (-1,0%) şi de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-0,2%). Industria prelucrătoare a crescut cu 0,4%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO