Companii

Inergy Automotive, crestere de 50% sprijinita de Logan

03.04.2007, 19:26 44

Inergy Automotive Systems, producatorul belgiano-francez de sisteme de alimentare cu carburant pentru autoturisme care detine un centru de productie la Pitesti, a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 18 milioane de euro, in crestere cu 50% fata de performantele anului anterior.
"Principala cauza a fost cresterea capacitatilor de productie si a vanzarilor clientului Dacia Renault atat in Romania, cat si in Rusia, Columbia si Maroc", a declarat Aurelian Crinta, director general al Inergy Automotive Systems.
Pentru acest an Crinta a estimat o crestere moderata de 10% a afacerilor companiei. In acelasi timp la capitolul investitii, Inergy va desfasura un program mai intens decat in anii trecuti. "In 2007 vom investi 2,2 milioane de euro in constructia unor hale industriale si in dublarea capacitatilor de productie existente la sfarsitul lui 2006", a dezvaluit Crinta.
Anul trecut, programul investitional al Inergy a necesitat fonduri de 1,5 milioane de euro, destinate cumpararii halelor de productie in care isi desfasura activitatea, hale care pana la acel moment au fost inchiriate. De asemenea, compania a mai investit 1 milion de euro in cresterea capacitatilor de productie.
Inergy se numara printre furnizorii de baza ai Renault, acesta fiind unul dintre motivele principale pentru care grupul belgiano-francez a construit o facilitate de productie la Pitesti. Compania detine 25 de facilitati de productie in 18 tari si are aproximativ 4.500 de angajati. "Am incercat sa acompaniem clientul in cresterea sa aproape exploziva si avem planuri sa deschidem fabrici in Rusia si India. In Iran exista deja o fabrica pentru finisajul produselor exportate din Romania", a spus Crinta, mentionand si faptul ca investitiile realizate in Romania, inclusiv in 2006, au ajuns la un total de 8 milioane de euro.
Inergy livreaza, in perioada curenta, sisteme de alimentare cu carburant pentru montajul in serie Dacia Mioveni, pentru Rusia, Columbia si Maroc in ambalaje CKD (complete knock-down - n.r) la RIR (Renault Industrie Roumanie - n.r) si export catre Iran.
Furnizorii companiei sunt cu precadere externi, localizati in cadrul tarilor din Uniunea Europeana, gradul de integrare locala fiind sub 10%. De altfel, materiile prime provin in totalitate din import. Inergy angajeaza in prezent 85 de oameni, structura personalului inregistrand pe parcursul anului trecut o crestere de 10%. Pentru 2007, Crinta estimeaza o crestere cu 25% a personalului, mentionand si faptul ca in segmentul si mediul de activitate al companiei este destul de dificil gasirea de oameni pentru pozitiile cu profil tehnic si care necesita o minima experienta. La inceputul activitatii, in 2003, compania avea 20 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO