Companii

Interex încă îşi caută cumpărător după scăderea de 60%

Interex încă îşi caută cumpărător după scăderea de 60%

Autor: Cristina Roşca

25.07.2012, 00:07 1493

Lanţul de supermarketuri Interex îşi caută în continuare cumpărător după ce discuţiile cu Mega Image au eşuat, vânzările au scăzut cu 60% faţă de 2008, iar pierderile s-au majorat de patru ori în aceeaşi perioadă.

Retailerul, parte a grupului francez Groupement des Mousquetaires-ITM Entreprises, a terminat anul trecut cu afaceri de 38,7 milioane de euro. În aceeaşi perioadă, pierderile au ajuns la 16 mil. euro.

În prezent lanţul de supermarketuri mai deţine pe piaţa locală 11 magazine, toate în provincie. Ultima unitate în­chisă de francezi este cea din Vaslui, care a tras obloanele în 2011. La polul opus, ultima unitate deschisă este cea din Drobeta-Turnu Severin, inaugurată în 2010.

Fiecare supermarket a vândut anul trecut de 3,5 milioane de euro, o valoare de 2,5 ori mai mică decât cea din 2008, ultimul an de boom economic şi ultimul an în care consumul a crescut puternic.

Decizia de exit a lanţului francez vine la nici un an după ce turcii de la FIBA au vândut ultimele cinci magazine de pe piaţa locală, mutare ce a marcat exitul primului retailer străin din România. Decizia a venit în contextul în care declinul cumulat al consumului în perioada 2009-2011 s-a apropiat de 20%.

Citiţi materialul integral pewww.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO