Companii

Interstar Chim si-a triplat profitul la afaceri in crestere

28.04.2006, 00:00 71

Producatorul din industria chimica Interstar Chim Bucuresti a obtinut anul trecut un profit net de 3,4 mil. lei noi (930.000 de euro), de trei ori mai mare fata de rezultatul din 2004.

"Triplarea profitului a fost favorizata de unii factori, printre care diferente favorabile de curs valutar la importuri, mentinerea constanta a preturilor de vanzare sau un bun management al costurilor", a declarat Radu Mihail Haita, directorul economic al Interstar Chim.

Potrivit acestuia, compania are in plan pentru acest an afaceri de 50,4 mil. RON (14,5 mil. euro).

"Estimarea se bazeaza pe lansarea de produse noi, politica de publicitate, dar si pe exporturi pe piete noi precum Rusia, Bulgaria si Moldova", afirma Haita.

Interstar Chim a realizat o cifra de afaceri de 45,6 mil. lei (12,6 mil. euro) in 2005, in crestere cu aproximativ 12% fata de valoarea inregistrata in anul anterior.

Interstar este prezenta pe piata autohtona cu branduri precum Biocarpet (produse pentru ingrijirea covoarelor), Rivex (produse universale de curatat, detergenti de vase si de rufe, inalbitori), Snow (detergent de rufe, inalbitor si balsam de rufe), Trim (detergenti de vase, accesorii de curatat), Peak (produse de curatat toaleta si desfundat tevi), Wipe Out (produse pentru ingrijit mobila) sau Mr. Agres (insecticide).

Principalii competitori ai Interstar Chim sunt, potrivit reprezentantului companiei, Procter & Gamble, Unilever, Henkel, Reckitt Benckiser.

Haita spune ca principalele probleme cu care se confrunta industria de profil sunt diferentele nefavorabile de curs valutar la exporturi, cat si legislatia neclara in domeniu.

Interstar Chim este detinuta in proportie de 99% de compania Zoulama Holdings, controlata de grupul elen Eureka.

Firma are 286 de angajati in prezent si a fost preluata la sfarsitul anului trecut de greci, in urma unei trazactii in valoare de circa opt milioane de dolari (6,4 milioane de euro).

Aceasta a fost prima achizitie strategica in sectorul bunurilor de larg consum din Romania, dominat de grupuri multinationale precum Henkel, Unilever, Procter & Gamble, Johnson Wax.

Interstar are centrul de productie la Bucuresti, unde detine o fabrica de 7.000 de metri patrati, care aprovizioneaza atat piata romaneasca, dar si Bulgaria, Ucraina, Rusia, Moldova si Macedonia.

Reteaua de distributie nationala a companiei ajunge la aproximativ 10.000 de puncte de vanzare.

Interstar Chim are doua depozite la Cluj si Bacau, iar in 2004 a investit in jur de un milion de dolari (circa 800.000 de euro) in constructia unui nou depozit in Bucuresti, de aproximativ 3.500 de metri patrati. andreea.groenendijk@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO