Companii

Investiţie de 200 mil. euro în portul Constanţa: Fondul Globalworth începe să construiască proiectul Constanţa Business Park, cel mai extins parc logistic de pe piaţa românească

Lucrările la prima fază a Constanţa Business Park sunt prevăzute să fie finalizate în cursul anului 2020

Autor: Bogdan Alecu

17.12.2019, 12:37 1954

Viitorul proiect va fi dezvoltat pe un teren de aproximativ 100 de hectare. Dezvoltarea Constanţa Business Park se va derula în perioada 2019 – 2024. Constanţa Business Park este deţinut în proporţie de 50% de Globalworth şi 50% de Global Vision, companie controlată de Sorin Preda.

Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România şi Polonia, prin divizia Globalworth Indus­trial, a demarat lucrările la Constanţa Business Park, unul dintre cele mai mari proiecte mixte de pe piaţa locală. Viitorul proiect va fi dezvoltat pe un teren de aproximativ 100 de hectare şi va include spaţii industriale şi de logistică, spaţii de producţie, un nod intermodal, clădiri de birouri şi spaţii pentru servicii.

„Am ales să dezvoltăm acest proiect în Constanţa deoarece le putem oferi viitorilor chiriaşi o serie de avantaje unice datorate amplasării strategice. Judeţul Constanţa beneficiază, în primul rând, de cea mai bună conectivitate din România din punctul de vedere al infrastructurii, cu acces rutier şi feroviar facil,  precum şi acces la rute maritime şi fluviale. Constanţa Business Park va reprezenta în acest sens cea mai bună locaţie pentru dezvoltarea operaţiunilor lanţului de aprovizionare. Constanţa este şi cel mai urbanizat judeţ din România şi se află în top cinci ca număr de studenţi şi număr de absolvenţi de facultate, astfel că oferă chiriaşilor acces la forţă de muncă bine pregătită”, a declarat Mihai Zaharia, director of investments & capital markets în cadrul Globalworth. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO