Companii

Investiţie olandeză de 6 mil. euro într-o fabrică la Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

23.01.2011, 23:33 100

Grupul olandez CSI, printre ai cărui clienţi se află giganţiprecum Procter & Gamble, British American Tobacco sau Pepsico,va începe în vară construirea unei fabrici de 6 mil. euro laCluj-Napoca, în care va produce sisteme de transport, manipularesau depozitare a produselor ambalate din industria bunurilor delarg consum.

Fabrica CSI din Cluj-Napoca va fi dezvoltată pe o suprafaţătotală de 10.000 mp, termenul de finalizare a construcţiei fiindprevăzut pentru anul viitor. Proiectul va fi susţinut din fondurileproprii ale grupului olandez.

Pe termen lung, planurile CSI în România, care deţine deja uncentru de producţie la Cluj, prevăd dublarea capacităţilor deproducţie şi creşterea numărului de angajaţi la 400 de persoane,faţă de 185 de oameni în prezent.

"Intenţia noastră este de a demara investiţia pe la mijloculanului, urmând să o finalizăm într-un interval de 12 luni. Înprezent funcţionăm într-un spaţiu închiriat unde înregistrămcheltuieli mari, însă odată finalizată, această investiţie vacontribui şi la diminuarea costurilor de producţie", a declaratDaniel Măluţan, general manager al CSI România. Peste 95% dinproducţia actuală a companiei merge la export.

Grupul olandez CSI este prezent în ţară prin subsidiarele CSIRomânia, care se ocupă de fabricarea construcţiilor metalice şi apărţilor componente ale structurilor metalice, şi CSI Invest, cuactivităţi în închirierea sau subînchirierea bunurilor imobiliareproprii sau închiriate. Anul trecut, cifra de afaceri totală asubsidiarelor CSI din România a fost de 9,5 mil. euro, pentru acestan fiind prevăzută o creştere de 30-40% a afacerilor.

CSI, cu afaceri anuale de 50 mil. euro, are în total 450 deangajaţi şi reprezentanţe în Anglia, Germania, Rusia, Mexic sauRomânia. Printre clienţii CSI se numără companiileFrieslandCampina, Johnson wax, Mars, AOR Trading, Nutricia, MSP,Pepsico, Procter & Gamble, British Tobacco, Unilever, LEAF,JTI, Philip Morris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO