Companii

Investitiile masive au majorat afacerile Saint-Gobain cu 130%

24.04.2008, 19:40 14

Grupul francez Saint-Gobain, una dintre cele mai mari corporatii din constructii, a realizat anul trecut pe piata romaneasca o cifra de afaceri cumulata de peste 183 mil. euro, in crestere cu 130% fata de anul precedent.
Francezii au fost in ultimii ani unul dintre cei mai agresivi jucatori de pe piata locala a constructiilor, dupa ce au realizat investitii de peste 150 mil. euro de la intrarea pe piata locala. Cea mai mare parte a acestor investitii, peste 100 mil. euro, a fost directionata catre fabricile grupului din Calarasi (sticla) si Ploiesti (vata minerala), dar si catre o noua capacitate de productie a mortarelor la Branesti, langa Bucuresti. Tot anul trecut grupul si-a diversificat afacerile din Romania prin achizitia firmei brasovene MTI Impex, cu activitati in industria lemnului.
Pentru acest an grupul si-a planificat continuarea investitiilor in fabrica de sticla de la Calarasi, prin inaugurarea unei linii de acoperiri si depu-neri pentru productia de sticle cu carac-teristici si functii speciale. In plus, grupul va dezvolta activitatea de comercializare a conductelor si racordurilor din fonta ductila, prin intermediul compa-niilor Brodrene Dahl si Ventistal, care distribuie sisteme de ventilatie si fitinguri pentru domeniul naval.
Saint-Gobain a exportat anul trecut peste o treime din cantitatea de materiale de constructii produsa pe piata locala, respectiv produse in valoare de 63 mil. euro, catre tari precum Bulgaria, Serbia, Grecia si Turcia. Grupul Saint-Gobain opereaza pe piata locala prin intermediul a noua companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO