Companii

Ioan Iacob-Floria, chief financial officer, Aramis Invest: Fondurile europene nu sunt prioritare pentru mediul de business; băncile se mişcă mult mai repede

Ioan Iacob-Floria, chief financial officer, Aramis...

Autor: Simona Tatu

03.04.2018, 16:00 370

Fondurile europene nu sunt prioritare pentru mediul de business, ele trebuie să asigure doar mediul potrivit pentru a face investiţii, a declarat Ioan Iacob - Floria, chief financial officer, Aramis Invest la conferinţa ZF Investiţi în România!, eveniment organizat de Ziarul Financiar, în parteneriat cu BCR, Deloitte, NNDKP, platforma de investiţii ROCA, ANA Hotels şi Terapia. 

”Pentru noi a fost mai uşor să apelăm la partenerii din zona bancară decât la fonduri europene. Băncile se mişcă mult mai repede şi sunt mult mai flexibile. Timpul costă bani. Pentru simplitate, chiar dacă este mai scumpă, apelăm la bănci”.

În opinia lui, fondurile europene ar trebuie să fie folosite mai mult pentru sistemul de sănătate, forţă de muncă şi infrastructură. ”O flexibilitate mai mare între mediul de afaceri şi modul în care se administrează fondurile europene poate ne-ar ajuta”

Ioan Iacob a mai spus că cele mai importante lucruri pentru investiţii sunt infrastructura şi forţa de muncă. ”Fondurile europene nu sunt prioritare pentru mediul de business, ele trebuie doar să asigure doar mediul potrivit pentru a face investiţii. Băncile vor finanţa tot timpul o idee bună”.

Aramis Invest, cel mai mare producător de mobilă din România, o afacere românească deţinută de antreprenorii Vladimir Iacob şi Marius Şelescu, a trimis mobilier la export de aproa­pe 1 mld. lei (220 mil. euro) în 2017, compania expor­tând aproape integral producţia realizată, în jur de 98-99%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO