Companii

Ioan Lazar din Pitesti face 19 mil. euro din transport si extinde divizia de logistica

20.08.2008, 19:20 89

Compania de transport a grupului Lazar International din Pitesti, una dintre cele mai mari firme de pe piata de profil, a inregistrat in prima jumatate a anului o cifra de afaceri de 19 milioane de euro, fata de 14-15 mil. euro in perioada similara a anului precedent.
"Pe activitatea de transport vom inregistra anul acesta o crestere de 30%, pana la peste 40 de milioane de euro, la evolutia pozitiva contribuind si spatiile logistice. Pana in prezent am dat in folosinta la Pitesti o suprafata de 9.000 de metri patrati, iar in 2009 vom da in folosinta o suprafata asemanatoare in Capitala", a spus Ioan Lazar, cel care controleaza grupul Lazar Inter-national. El mentioneaza ca investitia in centrul logistic din Capitala se va ridica la sapte milioane de euro, suma care include si valoarea terenului. Dezvoltarea de centre logistice a atras in ultimii ani si alti transportatori mari, precum Edy Spedition din Hunedoara, Dumagas din Craiova sau Dunca din Timisoara.
Printre cei mai importanti clienti ai diviziei de transport a grupului Lazar se numara firmele din domeniul componentelor auto, o piata cu o evolutie ascendenta care contribuie la volume mai mari de transport.
Pretul barilului de petrol nu va afecta atat de mult compania incat sa treaca pe pierderi, desi profitul va scadea, potrivit lui Lazar. Mai mult decat atat, omul de afaceri intentioneaza sa investeasca in continuare in flota. "Acum avem cam 315 camioane pe Lazar Company si vom ajunge la cel putin 400. Pe intreg grupul numarul camioanelor va creste de la 550 de vehicule la 700", a precizat Lazar.
Lazar Company face parte din grupul Lazar International, alaturi de firme precum Hoedlmayr, specializata in logistica si transportul de autovehicule, BAT Bascov, din domeniul extractiei de titei si al forajului, Mecanpetrol Gaesti, specializata in constructii si reparatii de utilaj petrolier sau Agromec Topoloveni, fosta statiune de mecanizare si agricultura.
"Pe intregul grup vom rula in acest an afaceri de
85 de milioane de euro, fata de 63 de milioane de euro anul trecut", a spus Lazar. Potrivit acestuia cea mai mare crestere din grup o are Hoedlmayr.
"Firma Hoedlmayr a inregistrat in prima jumatate a anului afaceri de 14 milioane de euro, in conditiile in care pe tot anul trecut rulajul acestei firme a fost de 15 milioane de euro", a mai spus Lazar.
Piata transportului rutier de marfa a cunoscut un avans considerabil in anul integrarii, mai multi jucatori inregistrand in 2007 cresteri de peste 40%. Potentialul de dezvoltare a impulsionat anumiti jucatori de pe piata sa se dezvolte si in regiune, cum este cazul Edy Spedition.
Edy Spedition, grupul care detine in prezent cea mai mare flota de camioane, a inregistrat anul trecut afaceri de 107 milioane de euro din transport, logistica, distributie si service, valoare dubla fata de 2006.
"Nu intentionez sa intru pe alte piete si nici pe alte sectoare de activitate. Deocamdata ne dezvoltam pe plan local", a precizat Lazar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO