Companii

Iulian Dascalu ia 31,5 mil. euro de la Egnatia pentru centrul comercial din Suceava

27.06.2007, 19:04 31

Omul de afaceri iesean Iulian Dascalu, care controleaza reteaua de centre comerciale Iulius Mall, a contractat un credit de 31,5 milioane de euro de la banca Egnatia Bank pentru finantarea primei faze a unui proiect comercial de 100 mil. euro care va fi dezvoltat la Suceava.
Dascalu opereaza prin compania Iulius Group centrele comerciale Iulius Mall Timisoara si Iulius Mall Iasi, care au inregistrat in 2006 o cifra de afaceri totala de circa 19 mil. euro.
"Am obtinut un credit de la Egnatia Bank pentru finantarea primei faze a centrului comercial pe care il vom dezvolta la Suceava. Lucrarile de constructie vor incepe intr-o saptamana si estimam ca vor fi finalizate in 14 luni", a declarat pentru ZF Iulian Dascalu, presedintele Iulius Group, compania care dezvolta proiectele comerciale Iulius Mall.
In prima faza a centrului de la Suceava vor fi investite circa 50 de milioane de euro.
"Vom finanta constructia complexului dezvoltat de Iulius Mall la Suceava cu 31,5 milioane de euro. Suma acopera doar investitia in dezvoltarea centrului comercial, fara terenurile aferente", a declarat Stylianos Sofianos, directorul general al Egnatia Bank.
Omul de afaceri iesean a anuntat investitii imobiliare de peste 250 mil. euro pentru urmatorii trei ani, cea mai mare fiind proiectul imobiliar mixt Palas din Iasi, care va cuprinde hoteluri, spatii de birouri, o zona rezidentiala si un parc. "Investitia in proiectul Palas va ajunge la 170 de milioane de euro si intr-o luna vom incepe organizarea de santier. Am semnat un contract cu o companie germana care se va ocupa de project management", spune Dascalu.
La finalul saptamanii trecute, primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a fost pus sub invinuire de procurorii anticoruptie in dosarul "Palas", referitor la o asociere intre municipalitate si firma Iulius Group, contestata de un alt om de afaceri iesean. "Proiectul Palas nu este afectat de acest scandal, din contra, credem ca in curand se vor lamuri lucrurile privind situatia acestui proiect", precizeaza Dascalu. Iulius Group va finaliza in octombrie centrul comercial Iulius Mall de la Cluj, in care au fost investiti circa 50 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO