Companii

Kronospan, avertizata de Garda de Mediu

04.07.2007, 18:58 17

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului ar putea sa suspende autorizatia de mediu a producatorului din industria lemnului Kronospan, dupa ce Garda de Mediu a descoperit ca firma nu depozita corespunzator deseurile si avea deficiente la etichetarea substantelor periculoase.
O eventuala suspendare a acordului de mediu ar putea sa survina numai daca in termen de 30 de zile de la notificarea companiei de catre Agentia Regionala de Protectie a Mediului nu sunt luate masurile necesare pentru remedierea abaterilor.
Reprezentantii Kronospan spun ca nu au primit inca nicio notificare in acest sens. "Suntem neplacuti surprinsi de anuntul facut astazi (ieri - n. red.) de catre Garda Nationala de Mediu, in conditiile in care nici pana in prezent nu am primit, in ciuda insistentelor noastre, vreo informare oficiala cu privire la controalele efectuate in ultima perioada de catre autoritati asupra activitatii companiei", a precizat Adrian Bacila, director de productie al companiei.
Kronospan este cel mai mare producator de PAL si MDF din Romania, insa reprezentantii firmei au precizat ca aceste constatari ale Garzii de Mediu nu vizeaza activitatea principala.
Ca urmare a controalelor efectuate de Garda de Mediu, Kronospan Sebes a primit o amenda de 200.000 de lei.
Kronospan a realizat anul trecut o cifra de afaceri de peste 150 mil. euro si are peste 500 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO