Companii

LaborMed a extins cu 11 mil. € o linie de credit

25.01.2010, 23:08 43

Producatorul de medicamente LaborMed Pharma, controlat de fondulde investitii Advent International, a prelungit cu 11 mil. euro olinie de credit de 50 mil. euro, contractata in 2008 de laUniCredit Bank Austria.

"Dupa achizitia brandurilor Ozone si PlantExtrakt aveam nevoiede capital de lucru, pentru a finanta vanzarile acestor produse", aspus Stephen Stead, CEO al LaborMed.

Compania a preluat in iulie anul trecut portofoliul de 400 deproduse al companiei Ozone, precum si brandul acesteia, iarulterior, in septembrie, a cumparat si 12 branduri de produsefitoterapeutice de la compania clujeana PlantExtrakt.

Stead a precizat ca odata cu preluarea brandurilor s-auachizitionat si stocurile, iar nevoia de capital de lucru este cuatat mai mare cu cat banii se recupereaza din piata dupa 270 dezile.

In legatura cu creditul de 50 mil. euro din 2008, seful LaborMedspune ca a fost folosit atat pentru finantarea achizitiei LaborMedde catre Advent, cat si pentru capitalul de lucru. Creditul esteacordat acum de o banca din acelasi grup, Bayerische Hypo undVereinsbank.

Producatorul avea anul trecut o tinta de vanzari de 60 mil.euro, iar in urmatorii trei ani afacerile ar putea urca la 150 mil.euro. Aproximativ 10% din vanzari merg la export, insa pentruurmatorii trei ani planul este ca livrarile externe sa ajunga la30%. In ceea ce priveste portofoliul de pe piata interna,producatorul a renuntat anul trecut la circa 10-15 produse si armai putea adopta aceeasi strategie si in cazul altor medicamente,in special din categoria celor cu prescriptie. Toti producatoriifarma au fost puternic afectati anul trecut de reducereapreturilor. Piata de medicamente se ridica la 1,8-1,9 mld. euro,iar alti producatori sunt Terapia Ranbaxy, Zentiva, Antibiotice,Actavis, Biofarm.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO