Companii

Lansarea unui nou model va dubla vanzarile Maserati

Lansarea unui nou model va dubla vanzarile Maserati

Maserati Gran Turismo

04.07.2007, 17:09 19

Autoitalia Group, reprezentantul pe piata locala al Maserati, a inregistrat sapte comenzi ferme pentru noul coupe Maserati Gran Turismo, ce urmeaza a fi lansat la sfarsitul acestei luni. Pretul noului model porneste de la 97.500 de euro si poate ajunge pana la 132.500 de euro.
"Maserati a inregistrat un succes mult mai mare decat ne asteptam. Estimarile initiale erau de 8-10 unitati anual, in timp ce vanzarile anuale au ajuns la peste 15 unitati", a declarat Herbert Stein, presedintele Autoitalia Group.
Autoitalia Group a vandut in prima jumatate a anului sase unitati Maserati, fata de cele patru unitati comercializate in primul semestru din 2006. Daca la cele sase unitati vandute se adauga si cele sapte precomenzi, valoarea vanzarilor marcii se ridica la peste 1,2 milioane de euro, potrivit unor estimari ale ZF.
"Pana acum niciun client de Maserati nu a optat pentru versiunea de baza, ci pentru versiunea personalizata unde se poate alege fiecare detaliu al masinii", a subliniat Stein.
Reteaua de dealeri a Autoitalia Group, care importa si marcile Fiat, Alfa Romeo, Lancia, SsangYong si al motocicletelor Honda, a comercializat in primul semestru al acestui an 6.672 de autovehicule, in crestere cu 78% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"In acest an dorim sa comercializam peste 15.000 de autovehicule, dintre care 13.000 vor fi modele Fiat", a adaugat presedintele Autoitalia.
Vanzarile de automobile Fiat au ajuns in primul semestru la 4.041 de unitati, in crestere cu 90,5% in comparatie cu aceeasi perioada din 2006. Cel mai bine vandut model al gamei a fost Albea, cu 1.666 de unitati, in crestere cu 78,2% fata de primul semestru al anului trecut.
In luna iunie Autoitalia a lansat pe piata locala doua noi modele Fiat, sedanul compact Linea si autovehiculul comercial Scudo, ale caror vanzari sunt estimate la 1.000 respectiv 150 de unitati in 2007.
"In toamna acestui an vom lansa si noul Bravo (modelul hatchback de segment compact al Fiat - n. red.), insa consideram ca Linea va inregistra vanzari mai ridicate, in comparatie cu Bravo", a declarat Herbert Stein, presedintele Autoitalia Group.
Vanzarile celorlalte marci de automobile importate de Autoitalia au inregistrat scaderi fata de anul trecut, cea mai mare fiind cea de 50% inregistrata de Lancia.
"Pentru acest an estimam vanzari de 350 de unitati pentru SsangYong. Constructorul coreean inregistreaza vanzari mai scazute, deoarece nu este prezent decat pe segmentul SUV-urilor si cel al monovolumelor si nu exista vanzari de flote", a subliniat Stein.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO