Companii

Lidl a închis un magazin în Severin. "Era neprofitabil"

Lidl a închis un magazin în Severin. "Era neprofitabil"

Autor: Cristi Moga

01.05.2014, 15:08 1212

Retailerul german Lidl, care controlează pe piaţa locală o reţea de peste 170 de supermarketuri situate în toate regiunile ţării, a pus un prim lacăt pe un magazin din România, închizând ieri una din cele trei unităţi pe care le opera în Drobeta-Turnu Severin.

Magazinul închis făcea parte din cele 107 unităţi ale reţelei Plus pe care Lidl a preluat-o în 2010, la intrarea pe piaţa locală, iar reprezentanţii companiei susţin că angajaţilor li s-au oferit soluţii alternative pentru a rămâne în continuare în cadrul Lidl. În medie, în cadrul unui magazin Lidl lucrează în jur de 20-25 de persoane.

„Fiind construit pe un teren închiriat, magazinul Lidl situat pe bulevardul Mihai Viteazu din Severin a aparţinut iniţial lanţului de magazine Plus. Din cauza faptului că acesta a devenit neconform standardelor Lidl şi în acelaşi timp neprofitabil, a fost luată decizia închiderii lui”, au mai spus reprezentanţii Lidl.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO