Companii

Lipoplast mizeaza pe vanzari de 7 mil. euro

18.12.2007, 20:14 63

Compania Lipoplast din Timisoara, care produce si prelucreaza sticla si realizeaza tamplarie din PVC, a inregistrat in primele noua luni ale acestui an o cifra de afaceri de aproximativ 5,2 mil. euro, in crestere cu 57% fata de perioada similara a anului trecut. In aceste conditii conducerea companiei timisorene estimeaza ca va incheia anul 2007 cu vanzari totale ce vor depasi 7 mil. euro, in crestere cu peste 44% fata de anul 2006.
"Evolutia pozitiva a vanzarilor companiei noastre in primele noua luni din 2007 fata de perioada similara a anului trecut s-a datorat dezvoltarii pietei constructiilor de locuinte in ultimul timp, conditiilor avantajoase de creditare, investitiilor derulate in automatizarea productiei, dar si programelor de instruire a personalului propriu. Piata in domeniul nostru de activitate este in continua crestere, cu pretentii in ceea ce priveste diversitatea produselor, insa chiar daca a scazut numarul investitiilor in productie, compensarea e data de majorarea dezvoltatorilor de imobiliare", a declarat pentru ZF Transilvania Ana Maria Marius, directorul de vanzari al companiei Lipoplast.
Ponderea exportului reprezinta aproximativ 30% din totalul vanzarilor companiei timisorene, partenerii externi de afaceri ai Lipoplast fiind din Belgia, Olanda, Germania si Austria. In acest an compania timisoreana a investit peste 1 mil. euro in achizitionarea unei noi linii de prelucrare a tamplariei si in utilaje tehnologice de prelucrare a sticlei, dar si in modernizarea unei hale de productie.
"In urma investitiilor derulate in acest an compania noastra livreaza in prezent sticla incalzita, sticla serigrafiata, sticla pentru pardoseli in diferite culori, in varianta translucida sau opaca, trepte din sticla si sticla cu izolare fonica", spune directorul de vanzari al companiei Lipoplast.
"Piata constructiilor din Romania a inregistrat in acest an o crestere de peste 30% fata de anul trecut, s-au redus comisioanele si dobanzile pentru creditele imobiliare, iar raportul leu-euro s-a majorat, acestia fiind doar cativa factori de care va depinde in continuare dezvoltarea companiei noastre", mentioneaza Ana Maria Marius.
Compania Lipoplast a fost infintata in anul 1994. Actionarul unic al companiei Lipoplast este omul de afaceri Valeriu Cirpanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO