Companii

Listarea Domo, pe ultima suta de metri

06.08.2008, 19:09 18

Fondul de investitii Equest Investment Balkans (EIB), care a preluat in cursul anului trecut retailerul electro IT roman Domo si compania bulgara Technomarket, spune ca listarea noului grup format dupa aceste achizitii, TechnomarketDomo, depinde de conditiile pietei, desi pregatirile pentru listarea la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa din Londra sunt pe ultima suta de metri.
"TechnomarketDomo este in faza finala de pregatire pentru oferta publica initiala la Bursa de Valori Bucuresti si pentru vanzarea de Certificate Globale de Depozit (Global Depositary Receipts - GDR) pe Bursa de la Londra. Oferta publica initiala este planificata pentru al treilea trimestru al anului. Lansarea depinde insa de conditiile de piata si de aprobarile pe care le vom primi de la autoritatile financiare olandeze", spun reprezentantii Equest.
Potrivit surselor citate, finalizare operatiunii de listare la cele doua burse va avea loc in al treilea trimestru al anului, fiind astfel amanat termenul initial care prevedea listarea la inceputul lunii iulie. Lorand Szarvadi, directorul general Domo, a declarat recent ca pachetul care urmeaza sa fie listat este de aproximativ 25% din actiunile TechnomarketDomo, motivul amanarii datei initiale de listare fiind contextul nefavorabil inregistrat pe pietele de capital internationale care a influentat negativ si evolutia Bursei de la Bucuresti. ING Bank a fost aleasa ca aranjor al operatiunii de listare.
Vanzarile grupului TechnomarketDomo au crescut in primul semestru al anului cu 17% comparativ cu vanzarile cumulate ale celor doua companii componente din aceeasi perioada a anului trecut. Fondul a platit 62,5 mil. euro pentru preluarea participatiei la Domo Retail.
Domo a inregistrat in 2007 afaceri de 200 mil. euro si un profit net de 8,5 mil. euro, cea mai mare parte urmand sa fie directionata catre extinderea retelei de magazine Domo si deschiderea a inca trei unitati Technomarket.
Technomarket a deschis anul trecut la Targoviste primul magazin local, planurile companiei vizand 30 de unitati pana in 2010.
Equest Balkan Properties este administrat de compania Equest Partners Limited, care detine, prin intermediul subsidiarei Lynx Property, 75% din actiunile retailerului roman de electronice si electrocasnice Domo, precum si compania bulgara Technomarket.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO