Companii

Liviu Neagu, CEO Bergerat Monnoyeur România şi Moldova: Trebuie să reuşim să aducem românii în ţară, să îi ţinem aici şi să investim în ei

Liviu Neagu, CEO Bergerat Monnoyeur România şi Moldova:...

Autor: Alexandra Cepăreanu

28.05.2019, 13:46 323

Prin atragerea românilor înapoi în ţară România ar putea pondera deficitul de forţă de muncă cu care se confruntă piaţa locală, a spus Liviu Neagu, CEO Bergerat Monnoyeur România şi Moldova.

„Poate fi o şansă pentru România să readucem acasă românii plecaţi la muncă în strănătate. Ar trebui să fim optimişti şi să găsim soluţii prin care să îi ţinem în ţară, ar trebui să facem lucrurile diferit astfel încât angajaii să vină fericiţi la muncă şi să plece la fel de fericiţi. Pentru noi, cel mai important lucru este faptul că nu ne pleacă angajaţii spre alte companii, avem o rată de plecare de 7-8%”, a spus Liviu Neagu.

El a adăugat că domeniul cu cele mai mari probleme este reprezentat de sectorul construcţiilor, iar faptul că muncitorii pleacă este un mare dezavantaj.

„Anul trecut investiţiile private au înregistrat cel mai scăzut nivel, de 2,4% din PIB. Sectorul construcţiilor se confruntă cu cele mai mari probleme, dar cred că putem găsi soluţii. Trebuie să reuşim să aducem românii în ţară, să îi ţinem aici şi să investim în ei. România, în ciuda unor probleme cu care se confruntă, este o ţară frumoasă, are oameni cu abilităţi, este adevărat că trebuie să invstim mai mult în industrie, în IT, în infrastructră, dar avem un potenţial mare. Spre deosebire de alte ţări, care probabil se întreagă ce să facă pentru viitor, pentru dezvoltare, în România trebuie doar să vrem şi să lucrăm îmrepună ca o echipă, ca o ţară.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO