Companii

Lottomatica va intra pe piata jocurilor de noroc

30.01.2007, 18:44 54

Compania italiana Lottomatica, cel mai mare operator in domeniul loteriilor la nivel mondial, intentioneaza sa intre, in urmatorii doi ani, pe pietele din Romania, Grecia, Rusia, Bulgaria si Ungaria, precum si pe cele din Vietnam, Coreea de Sud si China, transmite Reuters citat de Mediafax.
Cu o cota de 63% din piata internationala a loteriilor deschisa operatorilor privati, Lottomatica opereaza deja doua loterii in China, dintr-un numar de 60 de loterii regionale existente in aceasta tara, iar China analizeaza posibilitatea de a infiinta o loterie la nivel national.
Lottomatica a preluat, in august anul trecut, compania americana GTech, in cadrul unei tranzactii de 4,7 mld. $ care a condus la formarea celui mai mare grup organizator mondial de loterii , care desfasoara operatiuni in 50 de state, are 6.300 de angajati si vanzari de circa doua mld. dolari. Grupul anticipeaza ca in urmatorii cativa ani va consemna o crestere anuala a profiturilor de circa 8%, pe fondul extinderii operatiunilor din domeniul pariurilor sportive, obiectivul fiind sub estimarile pietei. Profitul inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA) ar putea urca in acest an pana la 670 mil. euro, in timp ce vanzarile ar putea ajunge la 1,75 mld. euro, potrivit companiei. In 2005, Lottomatica a obtinut un profit EBITDA de 266 mil. euro.
Compania nu a furnizat estimari referitoare la rezultatele financiare de anul trecut, care vor fi publicate in luna martie. Pana in 2009, Lottomatica vrea sa dispuna de lichiditati de 500 mil. euro si datorii nete de 2,202,4 mld. euro.
Compania intentioneaza sa majoreze preturile, sa extinda vanzarile de tichete loto instant si sa dezvolte operatiunile din Italia in domeniul curselor de cai si al pariurilor sportive.
In decembrie anul trecut, compania a castigat, in Italia, 1.144 de licente pentru pariuri sportive si 500 pentru cursele de cai. Compania mai este interesata si de pietele de jocuri de noroc online, prin intermediul telefoniei mobile si a televiziunii interactive. Lottomatica este detinuta in proportie de 56% de grupul italian De Agostini, condus de directorul general Marco Drago.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO