Companii

Lukoil îşi mută privirile spre verde: gigantul rus se uită la proiecte eoliene în România şi Bulgaria

Autor: Roxana Petrescu

03.03.2011, 13:29 50

Ruşii de la Lukoil, unul dintre cei mai importanţi jucători dinpiaţa petrolieră locală, ar putea face pasul spre investiţii înenergia verde, oficialii grupului anunţând că sunt interesaţi deparcuri eoliene şi solare în România şi Bulgaria.

Dacă planurile Lukoil se concretizează, deja pe plan local arexista două companii petroliere care au investit în energia dinsurse regenerabile, Petrom având deja în construcţie un parc decirca 45 de MW în Dobrogea.

Top 10 cele mai mari parcuride "mori de vânt" din Europa

"În contextul în care Rusia nu dispune de un sistem de sprijinal energiilor alternative, ne vom concentra pe acest tip deinvestiţii în afara graniţelor. Este vorba mai ales de ţări undeLukoil este deja prezent, Bulgaria şi România, unde ne uităm laconstrucţia de centrale solare sau eoliene. Deja avem discuţii cupartenerii noştri străini. La finele lui 2011 totul va fistabilit", spune Vassili Zoubakine, directorul adjunct al divizieide energie din cadrul Lukoil, citat de Ria Novosti.

Reprezentantul Lukoil a mai precizat că dezvoltarea grupului înacest domeniu va avea loc atât prin investiţii proprii cât şi prinpreluarea unor proiecte deja dezvoltate.

Lukoil a finalizat recent o investiţie de 160 mil. dolari (115mil. euro) în modernizarea unei unităţi de producţie aelectricităţii pe platforma rafinăriei Petrotel din Ploieşti.




Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO