Companii

Magazinul IKEA recheamă un model de uşi din oglindă

Magazinul IKEA recheamă un model de uşi din oglindă

Autor: Ioana David

01.11.2011, 13:49 428

IKEA, cel mai mare retailer de mobilă şi accesorii din lume, recheamă uşile Pax Aurland, după ce a primit 14 sesizări privind detaşarea oglinzii.

"Acest defect, în combinaţie cu greutatea oglinzii , poate duce la desprinderea şi căderea uşii, cauzând spargerea oglizii în bucăţi ascuţite", se arată într-un comunicat al companiei.

În lume s-au vândut aproximativ 79.000 de bucăţi de uşi de acest fel, în timp ce magazinul din Bucureşti a vândut în jur de 220 de bucăţi. Preţul este de 240 de lei pe bucată.

În septembrie, IKEA a rechemat un alt model de uşi glisante, după ce au fost identificate defecte de fabricaţie. Uşile glisante Elga Fenstad cu oglindă erau produse de trei furnizori diferiţi pentru toate magazinele IKEA din lume, însă doar cele produse de unul dintre aceştia, în Suedia, au fost afectate de această acţiune de rechemare.

Dacă numărul de identificare al furnizorului este 12650, iar data producţiei cuprinsă între 1039 şi1048, clienţii sunt rugaţi să contacteze Departamentul Relaţii Clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO