Companii

Malev: Toate cursele operate in Romania sunt profitabile

Malev: Toate cursele operate in Romania sunt profitabile

Madalina Cretu, country commercial manager al Malev in Romania si Moldova: Numarul de zboruri de la Bucuresti la Budapesta s-a dublat comparativ cu prima parte a anului 2006, ajungand la patru curse zilnic.

27.08.2007, 17:45 28

Compania aeriana Malev, unul dintre cei mai importanti operatori de pe piata locala, a inregistrat in primele sase luni ale anului o crestere de 30% a veniturilor, fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a numarului mai mare de zboruri efectuate in si dinspre Romania.
"Numarul de zboruri de la Bucuresti la Budapesta s-a dublat comparativ cu prima parte a anului 2006, ajungand la patru curse zilnic, in timp ce numarul de zboruri operate de la Targu-Mures a crescut de la trei zboruri pe saptamana in 2006 la sapte zboruri saptamanale in acest an", a spus Madalina Cretu, country commercial manager al companiei pentru Romania si Moldova.
Malev a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 11,5 milioane de euro in Romania, astfel ca, daca ritmul de crestere de 30% se va mentine pana la sfarsitul anului, veniturile companiei pe piata locala vor atinge 15 milioane de euro, potrivit estimarilor ZF.
Operatorul ungar Malev opereaza 62 de zboruri saptamanale catre si dinspre Romania, inclusiv cele in parteneriat, acoperind cinci orase ale tarii. Astfel, compania zboara catre Budapesta din Bucuresti, Timisoara, Constanta, Cluj-Napoca, precum si din Targu-Mures de la inceputul lui 2006.
"Romania este o piata cheie pentru noi, fapt dovedit si prin investitiile pe care compania le-a facut aici in ultimii ani. Analizam permanent posibilitatea deschiderii de noi rute si noi frecvente de zbor in Romania, dar deocamdata aceste proiecte sunt inca in stadiu de analiza", precizeaza Cretu.
Cea mai dinamica ruta operata de Malev este Bucuresti - Budapesta unde numarul de zboruri s-a dublat in acest an. "Cresterea numarului de zboruri si a capacitatii (aeronavelor) s-a reflectat in aceeasi masura in numarul de pasageri inregistrat si in veniturile obtinute din operarea pe aceasta ruta. Toate rutele pe care Malev le opereaza in Romania sunt profitabile", a spus Cretu.
Totodata, capitala Ungariei, Budapesta, este folosita ca hub pentru diferite destinatii din Europa de Vest si nu numai, ceea ce contribuie la cresterea Malev pe piata locala.
"Cei mai multi dintre pasagerii nostri zboara catre Vestul Europei, dar, datorita noilor zboruri introduse, Malev si-a marit considerabil si numarul de pasageri care zboara din Romania catre Estul Europei si zona Mediteranei", spune Cretu.
Piata din Romania a devenit astfel pentru Malev cea mai importana din Europa de Est, potrivit reprezentantilor companiei.
Malev, fosta companie de stat a Ungariei a fost privatizata in acest an, cumparatorul fiind Air Bridge, o companie controlata de miliardarul rus Boris Abramovici. Tinta companiei este sa treaca pe profit, potrivit noului chef executive officer, Llyod Paxton.
Printre schimarile pe care le-a parcurs Malev in acest an se numara si intrarea in alianta One World, din care fac parte operatori aerineni precum British Airways, Finnair, American Airlines sau Iberia, ceea ce ii confera companiei conexiuni mai bune in intreaga lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO