Companii

Marin, Arcade: Va fi greu să îi convingi pe români să treacă de la terase în interior. Unele businessuri ar putea intra în faliment

Marin, Arcade: Va fi greu să îi convingi pe români să...

Autor: Cristina Roşca

14.01.2013, 13:38 839

Nicu Marin, administratorul barului Arcade din centrul vechi, spune că decizia primăriei de a limita programului teraselor din zonă va duce la o scădere a încasărilor. Mai mult, această decizie ar putea conduce la ieşirea din business a unor jucători.

“Va scădea toată zona. Exista până acum regula închiderii teraselor la ora 22, însă nu era respectată. Centrul Istoric a s-a schimbat radical în ultimii ani, era ceva nou pentru Bucureşti, şi totodată era extrem de populat. Nu e nevoie decât de o comparaţie între ce e acum şi ce era acum 7-8 ani”.

El spune că deşi clienţii ar putea să continue să petreacă înăuntru după ce au stat pe terasă până la ora de închidere, va fi dificil să îi convingi. El spune că va fi greu să îi faci să înţeleagă că Primăria a luat decizia închiderii teraselor la o anumită oră.

“Businessul va scădea mult. Existau localuri care ziua nu reuşeau să umple decât câteva mese. Toată vânzarea o făceau seara. În acest context, unele afaceri, în special cele care plătesc chirii mari, ar putea falimenta”.

El spune că şi în cazul businessului propriu se aşteaptă la o scădere de chiar peste 20%

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO