Companii

Medicamentele pentru inima urca afacerile Sanofi la peste 115 milioane de euro

Medicamentele pentru inima urca  afacerile Sanofi la peste 115 milioane de euro

Simona Cocos, marketing manager al Sanofi-Aventis

17.04.2007, 19:36 108

Compania Sanofi-Aventis, al treilea jucator de pe piata locala de medicamente, estimeaza ca va inregistra anul acesta o crestere de peste 15% a vanzarilor, comparativ cu nivelul din 2006.
"Credem ca vom creste peste nivelul pietei", a declarat pentru ZF Simona Cocos, marketing manager al Sanofi-Aventis.
Astfel, compania ar putea inregistra in acest an afaceri de peste 115 milioane de euro, avand in vedere ca in 2006 vanzarile Sanofi-Aventis in Romania au fost de 100,3 milioane de euro, potrivit companiei de cercetare a pietei Cegedim Romania. Sanofi-Aventis are o cota de 6,5% din piata locala, potrivit aceleiasi surse.
In cadrul vanzarilor companiei, cea mai mare dinamica o au medicamentele destinate tratarii afectiunilor cardiovasculare. Pe aceasta arie compania comercializeaza medicamentul Plavix, care este lider pe segmentul de antitrombotice (anticoagulante).
Vanzarile de medicamente cardiovasculare au cea mai mare pondere in vanzarile totale de medicamente de anul trecut de pe piata locala, avand in acelasi timp si al doilea ritm de crestere de pe piata, de peste 30%, potrivit Cegedim.
Anul trecut Sanofi-Aventis nu a scos de pe piata niciun medicament, dar nici nu a introdus medicamente noi.
"Nici in acest an nu avem in vedere sa introducem noi medicamente. Acest lucru se va intampla la inceputul lui 2008", a adaugat Simona Cocos.
Atat la nivel mondial cat si la nivel local, compania actioneaza pe sapte arii majore, cardiovascular, tromboza, metabolism (arie in care sunt incluse medicamentele destinate diabetului zaharat de tip 1 si 2), oncologie, sistem nervos central, medicina interna si vaccinuri.
Compania Sanofi-Aventis este primul jucator de pe piata farmaceutica din Europa si ocupa in acelasi timp locul patru in lume, cumuland anul trecut vanzari de 28,3 miliarde de euro, potrivit reprezentantilor sai. Totodata, investitiile in cercetare ale companiei s-au ridicat in 2006 la 4,4 miliarde de euro. Sanofi-Aventis este prezenta in peste 100 de tari, pe piata locala intrand in 1994.
Vanzarile totale de medicamente de pe piata locala au atins anul trecut valoarea de 5,47 miliarde de lei (1,55 miliarde de euro), cu 19,2% mai mult fata de 2005, potrivit Cegedim. Principalii jucatori apreciaza ca piata va creste cu circa 15% comparativ cu 2006, adica cu mai putin decat in acest an.
Printre factorii care vor determina avansul pietei farma sunt cresterea fondurilor din PIB alocate sanatatii dar si dezvoltarea segmentului asigurarilor private de sanatate. Acestea ar putea duce vanzarile de medicamente din Romania din acest an la aproximativ 1,8 mld. euro (6,3 mld. lei).
De asemenea, una dintre particularitatile pietei in 2007 ar putea fi dezvoltarea puternica a sectorului privat de sanatate.
In acelasi timp, anul 2007 ar putea sa aduca schimbari si in ceea ce priveste segmentele cu cel mai rapid de crestere. Cele mai mari ritmuri de crestere au fost in 2006 pe medicamentele pentru tratarea afectiunilor sangelui, urmate de medicamentele pentru tratarea afectiunilor inimii si cele pentru tratarea afectiunilor musculo-scheletice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO