Companii

Mefin vrea sa treaca pe profit anul acesta

19.03.2003, 00:00 8

Producatorul de pompe de injectie pentru motoare Diesel Mefin Sinaia preconieaza pentru anul 2003 un profit brut de 17 miliarde de lei, dupa ce societatea a incheiat anul trecut cu o pierdere de 21 miliarde de lei (0,6 milioane de dolari).
Veniturile pe care conducerea societatii spera sa le obtina in acest an se ridica la 791 miliarde de lei, mai mult decat dublu fata de cele obtinute anul trecut.
Mefin Sinaia  se numara printre societatile detinute de APAPS la care urmeaza sa fie facute disponibilizari. La Mefin urmeaza sa fie disponibilizati aproape 600 din cei 1900 de salariati. In primele luni ale anului 2002, Mefin a traversat un alt proces de restructurare, care pe langa masuri de natura tehnologica a presupus si reducerea personalului cu 15%.
Compania avea la finalul anului trecut datorii totale in valoare de 98 miliarde de lei (3 milioane de dolari), din care peste o treime reprezinta plati restante. La aceeasi data, sumele pe care Mefin le avea de primit se ridicau la 46 miliarde de lei (1,4 milioane de dolari).
Autoritatea pentru Privatizare si Administratea participatiilor Statului este principalul actionar al Mefin si controleaza un pachet de 72% din actiuni, iar societatea se afla in prezent in curs de privatizare.
APAPS a primit initial doua oferte, din partea companiei americane Walbridge Partners Ltd. si a societatii A1 Impex din Cluj. In prezent APAPS mai nagociaza doar cu companie americana in privinta transfrerului pachetului majoritar. De altfel, in prima jumatate a anului trecut Mefin a beneficiat de asistenta tehnica din partea unei echipe de specialisti ai Walbridge. Asistenta a constat in transfer de tehnologie si aplicarea unor metode avansate de management. Un comunicat recent al APAPS mentioneaza ca procesul de privatizare urmeaza sa fie finalizat pana la finalul acestei luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO