Companii

Mercedes-Benz: vânzările de maşini premium vor creşte cu 10-15%

Vânzările de maşini premium vor creşte cu 10-15%, estimează Mercedes-Benz

Autor: Gabriel Botezatu

21.06.2011, 00:01 494

Vânzările de automobile premium vor creşte în acest an faţă de2010 cu 10-15%, întrucât segmentul de clienţi vizat este mai puţinafectat de scăderea puterii de cumpărare, estimează directorul devânzări şi marketing al Mercedes-Benz România, Valeriu Zaharia(foto).

"În ceea ce priveşte piaţa auto în general, mă aştept la ostagnare faţă de anul trecut sau la o uşoară creştere, de douăprocente, dat fiind că în primele cinci luni ale acestui anvânzările sunt în scădere. Însă în cazul maşinilor premium vorbimde creşteri de până la 60% în primele luni. Până la sfârşitulanului vom asista la o temperare a creşterii, care va duce în finalla un avans al pieţei de 10-15% pentru segmentul premium", adeclarat Zaharia.

În primele cinci luni, cele mai vândute mărci premium auînregistrat creşteri semnificative ale vânzărilor faţă de aceeaşiperioadă din 2010. Astfel, vânzările Mercedes au urcat peste 50%,BMW a livrat cu 12,5% mai multe maşini, iar Audi a comercializat cu23% mai multe unităţi în primele cinci luni ale anului.

De asemenea, vânzări în creştere au înregistrat mărcile Porsche(38%), Lexus (21%) şi Volvo (40%). În primele cinci luni aleanului, în România au fost înmatriculate 23.152 autoturisme, cu 12%mai puţine faţă de perioada similară a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO