Companii

Mercedes, plus de 37%

20.10.2006, 17:57 11

Vanzarile de autoturisme Mercedes ar putea ajunge in acest an la 1.700 de unitati, in crestere cu 37% fata de anul precedent, a declarat Valentin Radu, directorul Autorom, importatorul oficial al marcii.
Cele mai bine vandute modele Mercedes pe piata autohtona sunt cele cu motorizari diesel de 2,2 si 2,8 litri din clasele C si E.
Autorom a lansat ieri pe piata locala doua noi modele de lux, off road-ul GL si coupe-ul CL. Pentru modelul GL s-au inregistrat deja, potrivit reprezentantilor Autorom, 45 de comenzi, timpul de onorare putand ajunge pana la maximum 6 luni.
Pretul modelului GL variaza intre 94.000 si 131.000 de euro in functie de dotarile comandate si varianta de motorizare. Vehiculul este disponibil in patru motorizari, intre 224 si 388 de cai-putere.
Coupe-ul sport CL este disponibil in doua variante de motorizare de 388 si 517 cai-putere. Numarul comenzilor pentru acest model este de 30 de unitati, potrivit oficialilor. Autorom a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproape 50 de milioane de euro.
Autorom va activa ca si importator al marcii Mercedes pana la sfarsitul acestui an, de la 1 ianuarie importul marcii germane pe piata romaneasca urmand sa fie preluat de un joint-venture intre Autorom si producatorul german DaimlerChrysler. Constructorul german va controla 51% dintre titlurile noii companii - DaimlerChrysler Automotive Romania.
Autorom, infiintata in anul 1991, face parte din TiriacAuto, divizia de profil a grupului de firme detinut de omul de afaceri Ion Tiriac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO