Companii

Merck si... chimioterapia

10.04.2003, 00:00 23

Primul medicament care amelioreaza principalele efecte secundare ale chimioterapiei - greturile si stare de voma - a fost aprobat, la sfarsitul lunii martie de Food and Drug Administration, anunta Reuters.
Emend (aprepitant) produs de Merck & Co, va fi utilizat in combinatie cu alte produse pentru ameliorarea starilor induse de sedintele de chimioterapie, avand in vedere ca efectele secundare ale chimioterapiei pot fi uneori atat de severe incat numerosi pacienti refuza sa continue terapia. Oficialul FDA Mark McClellan a apreciat ca Emend va "ameliora calitatea vietii si capacitatea bolnavilor de a urma aceste tratamente".
FDA a decis sa aprobe medicamentul companiei Merck pe baza a doua studii clinice comparative realizate pe un numar de 1.000 de pacienti. Totusi, autoritatea americana de reglementare medicala avertizeaza ca Emend ar putea altera efectele altor produse farmaceutice, printre care contraceptivele orale, anticoagulantele si chiar unele medicamente homeopate. Analistii estimeaza ca Emend nu va aduce companiei decat circa 400 de milioane de dolari, in 2006, ceea ce il plaseaza printre produsele de clasa medie ale Merck & Co., care inregistreaza anual vanzari in valoare de 25 de miliarde de dolari.
Cu toate acestea, aprobarea Emend este importanta pentru compania farmaceutica citata deoarece aceasta are nevoie de noi medicamente care sa refaca portofoliul subtiat de pierderea patentelor.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO