Companii

Metro va ajung si la Baia Mare

27.08.2001, 00:00 279



Compania Metro Cash & Carry Romania va incepe, saptamana viitoare, lucrarile de constructie a unui complex comercial Metro la Baia Mare, proiect pentru a carui realizare va investi 30 de milioane de marci, a declarat Dusan Wilms, directorul general al companiei, citat de Mediafax.

Terenul destinat constructiei se intinde pe o suprafata totala de 60.000 de metri patrati, magazinul urmand sa fie amplasat pe o suprafata de 10.000 de metri patrati, din care 8.000 de metri patrati reprezinta spatiul de vanzare.

"Investitia s-a facut, ca in toate celelalte cazuri, in urma unei analize a bogatiei zonei, a potentialului de clienti noi pe care ne bazam si pe care credem ca vom reusi sa ii servim cu profesionalism.

Dat fiind faptul ca este pentru prima oara cand Metro Romania investeste intr-un oras cu mai putin de 200.000 de locuitori, unde si numarul firmelor este mai mic fata de alte orase in care suntem prezenti, este foarte dificil de estimat o cifra de afaceri. In orice caz, se doreste o cifra de afaceri anuala de 60 milioane marci", a aratat oficialul companiei.

Deocamdata, data de deschidere a magazinului Metro Baia Mare nu a fost fixata, o decizie in acest sens urmand sa fie luata la sfarsitul lunii octombrie. Daca vremea va fi favorabila, se estimeaza ca deschiderea magazinului ar putea avea loc inainte de sarbatorile de iarna, in caz contrar acest moment fiind amanat pana in primavara anului viitor.

Conducerea Metro Cash & Carry Romania afirma ca, in 2002, in functie de evolutia pietei si de concurenta din Romania, este preconizata deschiderea a inca cel putin trei noi magazine.

"In momentul de fata sunt cuprinse in programul de expansiune orasele Ploiesti si Oradea, investitiile pentru fiecare magazin fiind aproximativ aceleasi, respectiv de cate 30 de milioane de marci", a adaugat Dusan Wilms.

Metro a intrat pe piata romaneasca in anul 1996, introducand sistemul de cumparare cash & carry. Acest sistem de cumparare reprezinta conform oficialului Metro "cea mai moderna forma de comert de tip en-gros destinata tuturor tipurilor de afaceri si in special profesionistilor".

Compania germana detine trei magazine la Bucuresti si cate unul la Timisoara, Brasov, Constanta, Cluj, Bacau si Iasi. In luna septembrie a acestui an, Metro va deschide un magazin si la Craiova.

"Ne putem mandri cu faptul ca avem in prezent un numar de aproximativ 3.000 de angajati in toate magazinele din tara, iar numarul acestora va creste odata cu expansiunea in Romania", a subliniat reprezentantul Metro Romania.

Metro Cash & Carry Romania a realizat in anul 2000 o cifra de afaceri de peste 700 de milioane DM, in crestere cu 50% comparativ cu anul 1999., iar numarul de magazine deschise a crescut de la patru la sapte. Anul acesta compania a deschi doua magazine la Bacau si Iasi, iar luna viitoare va deschide un magazin la Craiova.

Investitiile totale preconizate pentru acest an se ridica la 120 milioane DM, iar cifra de afaceri estimata va depasi un miliard de marci. Investitiile totale efectuate pana in prezent in Romania depasesc 270 milioane DM.

Metro Cash & Carry Romania face parte din concernul Metro Cash & Carry, care apartine grupului german Metro AG si este lider mondial in comertul en-gros.

Compania Metro Cash&Cary opereaza in 22 de state din Europa, precum si in Maroc si China, numarul total de magazine Metro fiind de 2.169.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO