Companii

Minimax Discount e în faliment, iar astăzi se stabileşte soarta mic.ro

Minimax Discount e în faliment, iar astăzi se stabileşte soarta mic.ro

Autor: Cristina Rosca

12.07.2012, 00:08 1412

Reţeaua de magazine Minimax Discount, primul pariu al omului de afaceri Dinu Patriciu în retail, va intra în faliment, în condiţiile în care procedura a fost deschisă, iar astăzi se va tranşa situaţia şi la mic.ro, firmă ce ar putea să aibă aceeaşi soartă.

"În cazul Minimax Discount a fost deschisă deja procedura falimen­tului. Pentru mic.ro vom discuta această procedură mâine (astăzi - n. red.)", a spus Arin Stănescu, proprie­ta­rul RVA Insolvency, admi­nis­tratorul judiciar al celor două companii ale lui Patriciu.

Prin intrarea în faliment lanţul Minimax Discount lasă în urmă peste 500 de creditori. În cazul mic.ro datoriile către cei peste 700 de creditori se ridică la peste 800 mil. lei.

Construcţia de maga­zi­ne Minimax s-a numărat prin­tre primele investiţii ale miliardarului Dinu Patriciu pe piaţa imobiliară din România, acestea fiind derulate împreună cu fratele său.

Închiderea reţelei de magazine Minimax Discount reprezintă ieşirea din comerţul modern a singurului jucător român.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO