Companii

Ministerul Sănătăţii anunţă când va fi gata pachetul minim de servicii medicale

Ministerul Sănătăţii anunţă când va fi gata pachetul minim de servicii medicale

Autor: Ioana David

24.03.2011, 17:50 68

Pachetul minim de servicii medicale garantatede către stat, adică intervenţiile pe care statul le asigurăgratuit din fondurile colectate prin asigurărileobligatorii de sănătate, ar trebui să fie gata în primultrimestru din 2012.

Guvernul a aprobat astăzi Strategia NaţionalăActualizată de Raţionalizare a Spitalelor pe perioada2011-2012, care, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, includeacesată prevedere.

Discuţiile cu privire la pachetul minim de serviciimedicale sunt mult mai vechi, fiecare dintre miniştriipe care Sănătatea i-a avut în ultimii ani având în programfinalizarea acestui pachet.

Miza este extrem de mare pentru că odată finalizat acest pachet,statul limitează serviciile pe care le asigură gratuit pentru ceicare plătesc asigurări obligatorii, iar pe baza acestora firmeledin sectorul privat pot începe să-şi vândă produsele.

Strategia aprobată astăzi de Guvern mai prevede şi că până la 1iunie 2011, spitalele vor fi clasificate în 5 categorii, în funcţiede competenţe. Metodologia de clasificare a spitalelor se află îndezbatere publică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO