Companii

Mondex Sibiu a pus la ciorap 4 mil. euro

16.08.2006, 19:23 46

Producatorul sibian de ciorapi Mondex, unul dintre cei mai mari jucatori din industria de profil, a inregistrat o crestere de 38% a cifrei de afaceri pe primul semestru fata de aceeasi perioada din 2005, pana la valoarea de 13,5 mil. lei (3,7 mil. euro), a declarat pentru ZF Maria Brandasu, director general al companiei.
"Tinta noastra este de a mentine aceasta crestere pana la finele anului, pentru ca, pe langa clientii traditionali - marile retele de magazine din Romania sau clientii en-gros, functionam la aceasta data cu o retea proprie de magazine", spune reprezentanta Mondex. Aceasta a precizat ca se asteapta ca firma sa incheie anul curent cu o cifra de afaceri de 30 mil. lei (8,5 mil. euro). Compania urmareste sa isi tripleze reteaua de magazine, de la 34 la 100 in urmatoarea perioada. Mondex se va concentra astfel mai mult asupra pietei locale, magazinele generand in prezent cam 15% din cifra de afaceri a firmei. Investitia va fi realizata din majorarea de capital in valoare de 6,5 mil. lei (1,8 mil. euro) realizata recent de companie.
"Exportul a fost diminuat mult din cauza conjuncturii actuale a pietei, care nu favorizeaza exportatorii. Suntem insa, de asemenea, atenti la ceea ce se cere si incercam sa gasim parteneri seriosi care doresc si o marfa de calitate, nu numai cu pret mic", explica Brandasu.
Compania are in plan investitii de 1,1 mil. euro anul acesta in achizitii de utilaje, precum si constructia unui spatiu de productie, care va necesita circa 500.000 de euro.
"Odata cu amplasarea noilor utilaje, vom rationaliza fluxurile de productie, procedand, de asemenea, si la modernizarea spatiilor de productie aferente", precizeaza oficialul. Compania detine o singura fabrica, situata in Sibiu. Piata de textile a fost puternic afectata anul trecut de invazia de produse subevaluate de pe piata asiatica, de deprecierea euro, precum si de cresterea costurilor la utilitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO