Companii

MyAir: zborurile spre Italia cresc traficul cu 20%

09.07.2008, 15:55 35

Compania italiana low-cost MyAir, unul dintre primii trei operatori de pe piata locala de profil, a inregistrat in primul semestru al anului un trafic de 180.000 de pasageri pe cursele in si dinspre Romania, cu 20% in plus fata de perioada similara a anului trecut.
MyAir a transportat anul trecut 420.000 de pasageri in si dinspre Romania, fata de un trafic de 220.000 de pasageri in 2006, Romania fiind prima piata ca importanta pentru MyAir, dupa Italia. Compania intentioneaza sa introduca noi zboruri in aceasta toamna, in prezent operand 32 de zboruri saptamanale pe ruta Romania-Italia.
"Din septembrie vom opera zboruri din Timisoara catre Milano si Venetia", a spus Antonio Iervolino, reprezentant MyAir in Romania. Zborurile cu plecare de la Timisoara sunt primele pe care compania le va opera din provincie, printre posibilele destinatii din Romania numarandu-se si Cluj sau Craiova, potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor companiei.
In afara de zborurile spre Italia, MyAir opereaza si curse pe ruta Bucuresti-Paris. Compania a introdus pentru prima data anul trecut zboruri si catre alte destinatii in afara de Italia, insa dintre acestea doar Paris mai figureaza in lista de rute directe, renuntand la Madrid (Spania) sau Bruxelles (Belgia).
Veniturile companiei in Romania erau estimate pentru 2007 la circa 30 de milioane de euro, pentru anul acesta fiind prevazuta o crestere care sa duca rulajul la peste 50 de milioane de euro.
Compania a intrat in Romania la sfarsitul lui 2004, cand pe piata mai opera doar Blue Air, liderul low-cost local, cu afaceri de 90 de milioane de euro in 2007. Blue Air estimeaza pentru acest an o crestere a traficului de 30%, pana la 1,2 milioane de pasageri. Anul trecut concurenta pe piata low-cost locala s-a intensificat, prin intrarea a noi jucatori precum Germanwings sau easyJet. Totodata, anul acesta a inceput sa opereze zboruri si Ryanair, companie care a initiat conceptul de low-cost. O prezenta importanta pe piata locala are si compania ungara Wizz Air, care vizeaza pentru acest an un trafic de un milion de pasageri, dublu fata de 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO