Companii

Nearshoringul se întâmplă: Chinezii de la Topband au demarat la Timişoara producţia de componente pentru electrocasnice

Nearshoringul se întâmplă: Chinezii de la Topband au...

Autor: Bogdan Alecu

05.12.2023, 19:25 801

Topband Smart Europe, companie chineză specializată în producţia de componente pentru electrocasnice, aparatură electrică şi sisteme de gestionare a clădirilor (BMS), a inaugurat unitatea sa de producţie pentru piaţa europeană, aflată în parcul industrial CTPark Timişoara.

CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar şi manager de proprietăţi industriale şi logistice din Europa, a închiriat un spaţiu de producţie de 11.000 mp pentru Topband Smart Europe în cadrul proiectului din Timişoara. Fabrica a intrat în faza de producţie la scară largă în prima jumătate a anului 2023 şi a fost oficial lansată la începutul lunii noiembrie.

Topband Smart Europe a intrat pe piaţa românească în 2021 şi a ales CTPark Timişoara ca hub strategic de producţie, capabil să răspundă cerinţelor de extindere din partea clienţiilor, spaţiul de producţie din Timişoara fiind planificat să deservească o paletă largă de clienţi din Europa.

Datorită avantajului geografic şi a expertizei Topband, noua fabrică din Europa va oferi servicii pentru clienţi din industria electrocasnicelor, electronicelor şi a energiei. Intrarea în faza de producţie la scară largă în cadrul capacităţii de producţie din CTPark Timişoara marchează o consolidare a poziţiei Topband în calitate de furnizor pentru clienţii din Europa şi pieţele globale.

„România şi Europa Centrală şi de Est (CEE) în general sunt plasate excelent pentru companiile multinaţionalele care realizează activităţi de nearshoring, datorită proximităţii faţă de pieţele vest-europene. Beneficii precum istoricul în activităţile de producţie, disponibilitatea forţei de muncă specializate, costurile atractive cu resursele umane şi conectivitate cu pieţele europene fac din regiune o destinaţie de nearshoring. Noua fabrică Topband reflectă creşterea acestei cererii, pe măsură ce companiile asiatice îşi extind capacităţile de producţie mai aproape de clienţii europeni, alegând CTPark Timişoara ca loc pentru dezvoltare”, a declarat Anamaria Munteanu, Senior Business Developer, CTP România.

În prezent, fabrica Topband Europe din Timişoara a încheiat intenţii de cooperare cu peste zece clienţi internaţionali din industriile de electrocasnice şi echipamente electrice. Investiţia totală a fabricii va ajunge la aproximativ 30 de milioane de dolari în viitor, având un impact pozitiv asupra comunităţii locale şi jucând un rol cheie în extinderea globală a Topband.

„În linie cu iniţiativa Chinei, «O centură, un drum»,  noua noastră fabrica din Europa reflectă angajamentul Topband pentru colaborarea internaţională, colaborând cu mai mult de  zece clienţi globali din industria electrocasnicelor şi echipamentelor electrice. Topband îşi consolidează astfel prezenţa globală, navigând în era digitală, inteligentă şi a Internet of Things pentru a crea o lume inteligentă şi cu emisii reduse”, a declarat Shengxiang Ye, Director General TopBand Smart Europe.

CTPark Timişoara este situat la 6 km de Aeroportul Internaţional Timişoara şi la 1 km distanţă de Autostrada A1 către Arad şi drumul de centură al Timişoarei. CTP deţine depozite de clasă A cu o suprafaţă totală de aproximativ 2,6 milioane de metri pătraţi în mai multe oraşe din România, inclusiv Arad, Braşov, Bucureşti, Craiova, Oradea, Sibiu şi Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO