Companii

NEPI, la un pas de a intra în afacerea Pallady Shopping Center

08.08.2010, 23:39 98

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments(NEPI) este la un pas de a intra în acţionariatul firmei care vadezvolta centrul comercial Pallady Shopping Center din Bucureşti,proiect anunţat la începutul acestui an şi care va avea caprincipali chiriaşi retailerii francezi Auchan şi Decathlon.

"Grupul profită de oportunităţile de dezvoltare prin parteneriatecu companii puternice. Una dintre aceste oportunităţi a dus la oînţelegere pentru dezvoltarea unui centru comercial în Bucureşti,proiect aflat în stadiu de due diligence", se arată în raportulsemestrial al fondului listat pe bursa de la Londra. Surse dinpiaţa imobiliară spun că sud-africanii negociază cu grupurile Avrig35 şi Cascade Group dezvoltarea în parteneriat a proiectuluiPallady Shopping Center de pe terenul situat la ieşirea dinBucureşti către autostrada spre Constanţa, cumpărat de la grupulfarmaceutic Zentiva în urmă cu mai mulţi ani.

Avrig 35 şi Cascade deţin terenul pentru proiect, iar NEPI ar puteaparticipa cu fondurile necesare obţinerii unei finanţări bancarenecesare dezvoltării proiectului estimat la 80 de milioane de eurola începutul acestui an. Reprezentanţii NEPI şi Avrig 35 nu auoferit informaţii suplimentare pe această temă până la închidereaediţiei. Lucrările la proiectul Pallady Shopping Center ar fitrebuit să înceapă în vara acestui an, finalizarea construcţieifiind programată pentru 2012. Avrig 35 a trecut în acest anprintr-un proces de reorganizare, în urma căruia Alexander Hergan,fondatorul şi unul dintre acţionarii companiei, a fost înlocuit dinfuncţia de CEO. Avrig 35 este unul dintre cele mai mari grupuri dedezvoltare imobiliară, realizând de-a lungul timpului proiecteprecum Charles de Gaulle Plaza, Avrig Business Center sau IrisShopping din Titan şi Piteşti. Compania deţine în continuare zecide terenuri în Bucureşti şi în ţară pentru proiecte de birouri,locuinţe sau centre comerciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO