Companii

Operatorul finlandez Finnair intra pe piata locala

12.03.2007, 19:54 36

Compania aeriana finlandeza Finnair va opera incepand din 10 aprilie o cursa pe ruta Helsinki-Bucuresti, cu o frecventa de patru zboruri pe saptamana, potrivit informatiilor de pe site-ul companiei. Romania este a treia destinatie noua anuntata de operatorul finlandez pentru primavara aceasta, alaturi de Lisabona (Portugalia) si Ljubljana (capitala Sloveniei).
Un zbor Bucuresti-Helsinki dus-intors la compania finlandeza de curse regulate va costa in jur de 888 de lei (250 de euro) la clasa Economy, potrivit informatiilor de pe site-ul companiei.
O alta companie care opereaza pe ruta Bucuresti-Helsinki este operatorul ungar Malev. Preturile minime la o calatorie dus-intors sunt in jur de 200 de euro, potrivit informatiilor de pe site-ul companiei. Totodata, compania Air France opereaza curse Bucuresti-Helsinki, iar KLM Bucuresti-Copenhaga, potrivit informatiilor de pe site-ul celor doua companii. Compania finlandeza transporta anual in jur de 6 milioane de pasageri, potrivit Association of European Airlines (AEA). Finnair opereaza zboruri catre destinatii din Europa, dar si Asia sau America de Nord, precum Australia, China, Singapore, Hong Kong, Japonia, India sau Thailanda, mizand astfel nu numai pe Finlanda ca destinatie de atractie pentru romani.
Anual, circa sapte companii de linie regulata intra in Romania, potrivit IATA Romania (Asociatia Internationala de Transport Aerian). In afara de operatorii de linie regulata, si o serie de low-cost-uri si-au anuntat intrarea pe piata locala. Astfel, compania aeriana low-cost Clickair va opera curse in si dinspre Bucuresti incepand cu luna mai a acestui an, iar Germanwings, divizia low-cost a Lufthansa, va opera in Romania incepand cu 25 martie. Alte companii care au mai anuntat ca vor opera zboruri de pe aeroporturile din Romania sunt Easy Jet, Air Berlin si Ryanair. Piata aeriana din Romania este in continua crestere, acesta fiind principalul motiv pentru care tot mai multe companii sunt interesate sa intre in Romania.
Anul trecut numarul de pasageri transportati in si dinspre Romania de operatorii aerieni de curse regulate (in care nu sunt incluse low-cost-urile) a ajuns la 3,4 milioane de persoane, in crestere cu 8% fata de 2005, potrivit informatiilor furnizate de IATA Romania. Printre cei mai importanti operatori de curse regulate din Romania se numara TAROM, Carpatair, SWISS, British Airways, KLM, Lufthansa, Austrian Airlines sau Air France.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO