Companii

Operatorul logistic Gebruder Weiss merge spre 17 mil. euro

03.06.2009, 15:06 53

Transportatorul si operatorul logistic Gebruder Weiss Romania a anuntat ca urmareste o crestere de 17% a cifrei de afaceri pana la 17 milioane de euro in acest an, rezultatele companiei fiind afectate de reducerea comenzilor din partea clientilor.

"Cifra de afaceri asteptata, cu toata deviatia de curs, este de 17 milioane de euro. Suntem afectati de criza pentru ca si clientii nostri o simt. Consumul a scazut, ceea ce inseamna ca si transportul de marfuri a scazut", a spus Viorel Leca, directorul general al Gebruder Weiss Romania.
In 2008 compania a inregistrat afaceri de 14,5 milioane de euro din care traficul international rutier a avut o pondere de 40%, traficul maritim si aerian - 36%, traficul rutier intern intern - 16,7%, iar logistica 3%.
Compania a anuntat ca va continua investitiile pe plan local in acest an cu un proiect de trei milioane de euro, urmand sa construiasca un nou terminal logistic de crossdocking in Sibiu.
"Am semnat un contract de achizitie a unui teren de 27.000 de metri patrati la Sibiu. Investitia in teren este de aproximativ 900.000 de euro iar proiectul de constructie logistica si a birourilor este de
2,5-3 mil. euro", a spus Leca.
Austriecii de la Gebruder Weiss au finalizat recent o investitie de 15 milioane de euro intr-un nou terminal logisitc, situat pe autostrada Bucuresti Pitesti, in vecinatatea localitatii Bolintin Deal. Operatorul logistic detine terminale in Arad, Cluj, Sibiu, Bacau, Bucuresti si Constanta si urmareste constructia unui nou terminal la Arad, dupa ce in luna martie a achizitionat terenul necesar.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO