Companii

Operatorul ungar Malev: Cursele din Romania au cel mai ridicat grad de ocupare din Est

Operatorul ungar Malev: Cursele din Romania au cel mai ridicat grad de ocupare din Est
20.04.2007, 21:13 17

"Rutele din Romania si in principal Bucurestiul au cel mai mare grad de ocupare din rutele noastre din Europa de Est. De fapt, Romania este cea mai mare piata din Europa de Est pentru noi si intentia noastra este de a ne dezvolta in continuare activitatea aici", a spus Cretu Madalina, country commercial manager pe Romania si Moldova al companiei aeriene.
Astfel, operatorul ungar Malev va avea in sezonul de vara 25 de zboruri pe saptamana de la si spre Bucuresti, precum si 14 zboruri de la si spre Cluj-Napoca si Timisoara. Totodata, Malev a crescut numarul de zboruri de la si spre Targu-Mures la 8 curse pe saptamana pentru acest sezon si va opera in acelasi timp si trei zboruri pe saptamana de la si spre Constanta.
In ultimii trei ani compania ungara a inaugurat trei destinatii in Romania. Astfel, in 2005 au fost introduse Constanta si Cluj-Napoca, iar la inceputul anului 2006 Targu-Mures.
Totodata, Malev si-a marit prezenta in Bucuresti prin dublarea numarului de zboruri de la doua la patru zboruri pe zi.
"In 2006 Malev si-a marit catre si din Romania numarul de zboruri si implicit numarul de locuri disponibile cu aproximativ 50% fata de anul 2005, numarul pasagerilor care au calatorit anul trecut crescand in aceeasi masura", a spus Cretu.
Compania si-a marit numarul de curse in si dinspre Romania ca urmare a faptului ca piata aeriana locala are unul dintre cele mai mari ritmuri de crestere. Astfel, operatorul ungar ia in considerare si deschiderea altor rute in si dinspre Romania.
"Romania este una din pietele aeriene cu cea mai mare dezvoltare in lume. Evaluam in mod constant orice sansa noua in ceea ce ar putea fi un nou zbor sau o noua destinatie pe aceasta piata", a precizat country managerul pe Romania si Moldova.
Astfel, piata aeriana de curse regulate din Romania a avut in 2006 o crestere valorica de 20%, ajungand la 305 milioane de euro, iar pentru anul acesta se asteapta o noua crestere peste nivelul din 2006, potrivit IATA Romania.
Malev concureaza la nivel local cu TAROM, Carpatair, Lufthansa, Air Frace-KLM, Austrian Airlines, British Airways sau SWISS.
Malev este compania nationala a Ungariei si a transportat anul trecut 2,9 milioane de pasageri, avand un grad de ocupare mediu de 66,6%, potrivit Association of European Airlines (AEA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO