Companii

Ostahie: Nu intentionez sa vand centrul comercial din Buzau

Ostahie: Nu intentionez sa vand centrul comercial din Buzau

Dan Ostahie, presedintele grupului Altex: Suntem noi in acest business si este important sa nu ne concentram resursele intr-un singur loc.

26.11.2008, 18:28 187

"Chiar si in conditiile economice actuale am fi avut mai mult de pierdut prin plecarea unuia dintre retaileri daca am fi amanat deschi-derea pana in martie, cand amenajarea ar fi fost 100% completa", a declarat Ostahie.

Aurora Shopping Mall din Buzau, care se intinde pe o suprafata de 25.000 mp, este inchiriat in proportie de 85%, principalele ancore fiind un hipermarket Carrefour si un magazin Altex, la care se adauga retaileri precum New Yorker, Intersport, Takko sau Deichmann. Mallul Aurora este structurat pe trei niveluri, cu o parcare subterana de 460 de locuri, parter si un food court amenajat la etaj. Investitia in centrul comercial s-a ridicat la 25 mil. euro.
"Nu intentionez sa vand sau sa cedez administrarea. Investitia a fost de 25 mil. euro, iar la vanzare am putea obtine anul viitor maxim 40 mil. euro. Cateva fonduri de investitii au fost interesate de proiect, dar am decis sa il pastram, fiind principalul centru comercial din companie", a spus Ostahie. El a adaugat ca pana in primavara Aurora Shopping Mall va deveni profitabil, moment in care toti chiriasii vor fi deja instalati.
Reprezentantii Cometex au anuntat ca in urmatoarele doua saptamani va fi inaugurat si proiectul comercial din Brasov, care se intinde pe 8.000 mp si unde principalii chiriasi vor fi Altex, Staer si Piritex.
Compania are in proiect si dezvoltarea unor centre similare in Arad si Timisoara, dupa care va urma constructia unui retail parc in Alba-Iulia in prima parte a anului viitor. De asemenea, Ostahie va incepe in martie din 2009 si lucrarile pentru galeria comerciala din Ploiesti, unde il are ca partener pe Dan Sucu, fondatorul business-ului Mobexpert.
"La Ploiesti am mai intarziat deoarece acolo vom dezvolta un concept de tip big box, iar pe langa Media Galaxy si Mobexpert am dorit atragerea unui al treilea retailer. In primavara vom incepe lucrarile si la Ploiesti", a spus Ostahie. El a adaugat ca si dupa finalizarea proiectelor din Ploiesti, Arad, Timisoara si Alba Iulia mallul din Buzau va fi cel mai mare centru comercial din administrarea Cometex. "E important sa ne concentram pe aceste sarcini, iar apoi vom considera si alte proiecte. Suntem noi in acest business si este important sa realizam o impartire eficienta a suprafetelor comerciale, sa nu ne concentram resursele intr-un singur loc", a spus Ostahie.
Agentul de inchiriere al acestui proiect a fost Cushmann Wakefield. Centrul comercial are ca ancore principale un hipermarket Carrefour, cu o suprafata de 6.000 mp si un magazin Altex
Aurora Shopping Mall este pozitionat in zona comerciala a municipiului Buzau, la iesirea spre Ramnicu Sarat, alaturi de centrul comercial Galleria, dezvoltat de GTC.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO