Companii

Pepsi pluseaza la investitii cu 10 mil. $

25.02.2009, 19:04 90

Pepsi Americas, imbuteliatorul local al bauturilor PepsiCo si Prigat, va finaliza la jumatatea lui 2009 investitii de 65-70 milioane de dolari, cu 10 milioane de dolari peste valoarea planificata in urma cu un an.

"Nu a fost luata in calcul in niciun moment renuntarea la proiectul de constructie a fabricii din Militari (Bucuresti) sau amanarea acestuia. In schimb, cand am cerut actionarilor sa suplimenteze investitiile in Romania cu zece milioane de dolari pentru o noua linie in fabrica din Covasna, aveam dubii privind aprobarea acestui proiect, din cauza contextului economic", a declarat pentru ZF Mike Holmes, presedintele Pepsi Americas Romania. "Faptul ca majoram investitiile la nivel local si recrutam oameni arata insa ca suntem convinsi de potentialul de crestere al pietei locale", a declarat Mike Holmes, care mizeaza pe o crestere de 7% a consumului de bauturi racoritoare in 2009 fata de anul trecut.
Pe o piata de peste un miliard de euro, vanzarile Pepsi Americas pot fi estimate la peste 230 mil. euro la nivelul lui 2008, pe baza ritmului de crestere in volum raportat pe primele noua luni ale anului trecut (10-12%). Principalul sau competitor este Coca-Cola Hellenic, companie cu vanzari estimate de ZF la peste 600 mil. euro. Pepsi va incepe sa produca sucuri plate in fabrica de la marginea Capitalei la jumatatea acestui an, cu aproximativ 70 de angajati.
Circa 40-50 de oameni vor fi transferati de la unitatea Pepsi din Soseaua Viilor, care va fi inchisa treptat, din cauza pozitiei sale. Americanii vor investi in total in fabrica din Militari 100-120 mil. dolari pana in 2011-2012.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO