Companii

Peste trei milioane euro, investiţi de GSK România în studii clinice

Peste trei milioane euro, investiţi de GSK România în...

Autor: Departament Economic

27.04.2016, 11:35 301

De asemenea, compania a investit peste 750.000 de euro în comunităţile locale în 2014-2015, pentru dezvoltarea programelor de facilitare a accesului la sănătate, potrivit unu raport GSK.

Grupul britanic GlaxoSmithKline (GSK), care a renunţat în luna decembrie a anului trecut la producţia de medicamente de pe piaţa locală, închizând fabrica Europharm din Braşov, a primit la începutul lunii martie „undă verde“ din partea Consiliului Concurenţei şi pentru vânzarea diviziei sale de distribuţie de pe plan local.

Britanicii au „bătut palma“ pentru vânzarea Europharm Distribuţie în octombrie 2015 cu grupul de distribuţie din sectorul FMCG Interbrands.

Ca urmare a încheierii tranzacţiei de vânzare dintre GSK şi Interbrands, britanicii rămân pe piaţa locală cu firma importatoare de medicamente şi cu divizia de produse de îngrijire, care au afaceri anuale cumulate de peste 680 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO