Companii

Pic face doua hipermarketuri cu 50 mil. euro

23.02.2007, 20:00 14

Grupul Pic din Pitesti, detinut de fratii Penescu, singura companie cu capital autohton care concureaza cu marile lanturi de retail, va deschide doua hipermarketuri in acest an, in urma unor investitii de 50 mil. euro.
"Noile hipermarketuri Pic vor fi inaugurate in a doua jumatate a anului in orasele Braila si Oradea, iar anul viitor ne-am planificat alte trei deschideri", a declarat Liviu Facaleata, directorul general al grupului Pic.
Fratii Penescu au anuntat dezvoltarea unei retele de 8 hipermarketuri pana in anul 2010, care va viza si orasul Bucuresti.
"Cifra de afaceri a grupului Pic pe partea de retail a crescut cu aproximativ 30% anul trecut fata de 2005, atat datorita magazinului din Craiova, inaugurat in toamna lui 2006, cat si ofertei de produse din hipermarketul de la Pitesti si fidelizarii clientilor acestuia", a precizat Liviu Facaleata. Grupul a investit 25 mil. euro anul trecut, intr-un magazin cu o suprafata de vanzare de 15.000 de metri patrati, localizat in Craiova, si detine in prezent doua hipermarketuri.
Primul hipermarket Pic, deschis la Pitesti in anul 2004, va ramane cea mai mica unitate a retelei, avand aproximativ 7.500 de metri patrati suprafata de vanzare.
Strategia de dezvoltare a retelei proprii de retail mizeaza pe locatii achizitionate, dar directorul general al grupului Pic spune ca a luat in calcul si posibilitatea de a inchiria spatii in centre comerciale.
"Preturile terenurilor sunt in crestere, deoarece se simte pe piata o presiune din partea investitorilor. In unele locuri insa, exista o presiune artificiala care duce preturile prea sus", a mai spus Liviu Facaleata.
In plus, multe locatii accesibile in urma cu cativa ani au fost intre timp achizitionate, ceea ce face ca terenurile bune sa fie greu de gasit, potrivit reprezentantului Pic.
Investitiile in hipermarketuri reprezinta principala directie de dezvoltare a grupului Pic in urmatorii 4-5 ani. Noile magazine vor fi finantate intr-o pondere de 75% prin credite bancare, conform declaratiilor reprezentantilor Pic Grup.
Pe langa facilitatile de productie, grupul cuprinde Pic Constructii, Pic Distributie, o firma locala de taxiuri, o companie de transport marfa, o editura si o tipografie.
Fratii Penescu sunt de anul trecut si actionarii majoritari ai clubului de fotbal FC Arges din divizia A, in care investesc mai multe milioane de euro.
Grupul Pic a fost infiintat in anul 1991 de fratii Penescu. Grupul Pic a ajuns in anul 2006 la o cifra de afaceri consolidata de aproximativ 85 mil. euro, potrivit datelor furnizate de reprezentantii sai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO