Companii

Pirelli ataca piata imobiliara cu 3.000 de apartamente

19.07.2007, 18:20 21

Divizia imobiliara a grupului italian Pirelli, Pirelli RE, intentioneaza sa dezvolte mai multe proiecte imobiliare in Romania, dupa ce a semnat un parteneriat cu UniCredit Tiriac Group, pentru formarea unui joint-venture.
"Biroul local va fi complet functional incepand cu luna septembrie a acestui an. In perioada imediat urmatoare vom incepe achizitiile de terenuri pentru a putea dezvolta afacerile din Romania intr-un ritm similar cu cele din Polonia. Businessul nostru se va concentra in special pe dezvoltari rezidentiale, dar este posibil sa intram si pe segmentul de retail sau chiar office", au declarat reprezentantii Pirelli Real Estate, care nu au facut niciun comentariu legat de valoarea investitiilor pe piata locala.
Pirelli RE isi propune sa aiba o activitate pe piata locala similara celei din Polonia unde, dupa un an de activitate, compania are peste 80 de angajati si gestioneaza aproximativ 300.000 de metri patrati in proiecte rezidentiale, aproximativ 3.000 de apartamente, au declarat reprezentantii companiei.
In compania care va activa pe piata locala, Pirelli RE detine 80% din actiuni, in timp ce participatia UniCredit Tiriac Bank este de 20%.
"Pirelli RE Romania va gestiona si dezvolta zone si proprietati, furnizand servicii specializate atat pentru clientii proprii, cat si pentru cei ai unor terte parti. Clientii Pirelli RE vor beneficia de asemenea de produsele bancare oferite de UniCredit Tiriac Bank. Proiectele pe care le vom derula in Romania vor fi gestionate de management local", au adaugat reprezentantii companiei.
Pe de alta parte, reprezentantii UniCredit Tiriac vor prin acest parteneriat sa-si consolideze pozitia de lider in furnizarea de servicii de finantare imobiliara pe piata locala.
Proiectele imobiliare derulate in afara Italiei de catre Pirelli insumeaza circa 3 miliarde de euro, aproximativ 25% din totalul afacerilor, si sunt conduse de catre manageri straini, au mentionat reprezentantii companiei.
De asemenea, reprezentantii Pirelli RE au declarat ca dupa intrarea pe piata romaneasca in parteneriat cu UniCredit va fi semnata o intelegere similara prin care grupul va intra si pe piata imobiliara din Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO