Companii

Pizza Hut se extinde cu inca cinci locatii pana in 2010

Pizza Hut se extinde cu inca cinci locatii pana in 2010

Pizza Hut detine in prezent 11 locatii pe piata romaneasca

12.11.2007, 23:17 23

Lantul de restaurante Pizza Hut se va extinde cu cel putin cinci noi locatii pana in 2010, investitia medie intr-o unitate fiind cuprinsa intre 0,5 si un milion de euro in functie de amplasare si de suprafata.
"In momentul de fata suntem prezenti pe piata romaneasca cu 11 locatii dintre care 4 sunt in Bucuresti si alte sapte in Constanta, Iasi, Ramnicu Valcea, Timisoara, Bacau si Cluj. Pana in anul 2010 avem in plan deschiderea a inca cel putin cinci locatii in diferite orase ale tarii, insa nu putem sa precizam exact unde, vizand mai multe orase posibile", au declarat reprezentantii Pizza Hut. Potrivit acestora, suma de 0,5-1 milion de euro care urmeaza sa fie investita in fiecare din cele cinci viitoare locatii va include amenajarea, echipamentul tehnic necesar, precum si pregatirea si uniformele personalului. Franciza Pizza Hut este adusa pe piata locala prin intermediul companiei American Restaurant System care face parte din grupul de firme Altrom, controlat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu. Din acelasi grup face parte si US Food Network, compania care detine franciza pentru Kentucky Fried Chicken (KFC).
Potrivit reprezentantilor Pizza Hut, orasele care aduc cea mai importanta dezvoltare a businessului sunt Constanta si Timisoara, dupa Capitala.
Pentru anul acesta, Pizza Hut isi mentine estimarile legate de cifra de afaceri care indicau un nivel de 10 milioane de euro, cu aproape 43% mai mult comparativ cu 2006.
Cele mai importante restaurante din lantul Pizza Hut sunt locatiile din Calea Dorobantilor si cea din Calea Victoriei din Bucuresti. Aceste unitati generau, la nivelul anului 2006, 35%, respectiv 25% din cifra de afaceri raportata de Pizza Hut. Locatia din Calea Victoriei a fost recent renovata.
"Investitia a fost de aproximativ 400.000 de euro, cresterea in vanzari fiind de 10-15% dupa finalizarea tuturor lucrarilor. In afara impactului asupra valorii unei tranzactii sau a numarului de tranzactii zilnice, ceea ce am dorit a fost sa pozitionam foarte clar pe piata brandul nostru in categoria restaurantelor casual. Daca in urma cu aproape 13 ani, cand am deschis primul restaurant, eram in categoria celor cu servire rapida, in ultimii ani s-a produs aceasta schimbare evidenta", explica reprezentantii lantului de restaurante.
Piata pe care activeaza Pizza Hut are o valoare anuala de aproximativ 1,5-2 mld. euro cu o crestere de peste 30%. In ultima vreme, aproape toate lanturile cunoscute, cum ar fi McDonald's sau KFC, au anuntat planuri ambitioase de extindere care vizeaza dublarea numarului de restaurante administrate. "Este evident pentru toata lumea ca numarul restaurantelor creste de la o luna la alta, incep sa fie foarte bine pozitionate pe categorii (meniu, pret, localizare), serviciile se imbunatatesc, din ce in ce mai multi oameni au posibilitatea si obisnuinta de a lua masa in restaurant", indica reprezentantii Pizza Hut ca fiind principalele tendinte care se contureaza pe piata de profil. Potrivit surselor citate, deocamdata pe piata locala nu sunt foarte bine dezvoltate restaurantele de sistem.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO